Наш кореспондент: У СІМФЕРОПОЛІ СИТУАЦІЯ НАДЗВИЧАЙНО СКЛАДНА

Всім відома політична ситуація в Україні на цей час. Вона є досить важкою в житті громадян: постійна напруга, певні хвилювання та опаски щодо свого життя, затримка зарплат... Актуальною темою залишається і ситуація у Криму.

Крим є частиною України, але Росія чомусь вважає, що має право на цей "лакомий шматочок" і приступає до рішучих дій, щоб собі його загарбати!

/Files/images/Діана Бойко.jpgЗвичайно, залишається незрозумілим, чому країна, яка не має спільних кордонів із Автономною Республікою Крим висуває такі впевнені пред'яви, але все ж...

Я вирішила поспілкуватися з жителькою Сімферополя Савчук Надією Миколаївною та дізнатися, як відносяться самі мешканці столиці Криму до подій в Україні та на півострові

– Як в Криму сприймають події, що проходили в Києві, де загинуло близько сотні осіб?

– Ну думки щодо цього, звичайно, розходяться, хтось думає, що не варто було втручатися в правління Януковича, адже таких наслідків треба було очікувать. А інші, і я в тому числі, думають, що це того було варто!

– Я так розумію, ви налаштовані проти влади Віктора Януковича?– цікавлюся

– Я б не сказала, що так уже проти нього, але його дії говорять самі за себе, за його правління відбувся справжній занепад в Україні!

– Як ви можете описати те, що зараз твориться в Криму?

– Багато всього у нас зараз відбувається. Говорять, що до Криму приїзджають відомі росіяни: політики, артисти. Люди між собою говорять, що Росія вже почала окуповувати наш регіон і тому заселяються навіть зірки естради в одному з наших кращих готелей. І таким чином показують свою причетність до нашої території. Буквально на днях було захоплено Раду міністрів Криму. Зараз по всьому півострові на будівлях розвішані російські прапори. Хвилин двадцять тому моя сусідка розповіла, що до Сімферополя із Севастополя рухається колона російських бронетранспортерів. Тому що завтра буде – сказати важко. Серед людей паніка, – пояснює Надія Савчук.

–Як на останні події в Сімферополі дивляться жителі міста?

– Люди бояться різких змін і не хочуть підпорядковуватися новій можливій владі, за останні кілька днів у магазинах розкупили хліб, воду та іншу найнеобхіднішу їжу. Є й активісти, які "хочуть у Росію", одні з таких вчора захопили Раду Криму та принесли до неї величезний прапор з російською емблемою.

– Про що найчастіше говорять місцеві?– запитую

– Напевно про те, що варто вдосконалювати автономію та про можливий розкол влади в Україні.

–Як жителі реагують на призиви політиків Криму приєднатися до Росії?

– З кожним днем все більше людей схвалюють цю пропозицію, думаючи, що Росія - це майже Європа і так у людей буде більше благ! Я особисто з цим не згодна, бо якщо наш півострів був Україною, то і має залишатися його частиною! Нова влада може бути не настільки ідеальною, як це більшість думає! Але поза межами України я себе не бачу.

Тож можна зробити висновок, що кримчани налаштовані по-різному, але більшість російськомовного населення все таки не проти від'єднатися від України. На жаль, не в усіх істинних українців зберігся патріотизм!

Кiлькiсть переглядiв: 184

Коментарi

  • Валентина

    2014-02-28 19:42:21

    Спасибо, если есть вариант у журналистов, то более подробно напишите, что происходит в Крыму. Буду ждать. Спасибо...

  • ДАша

    2014-02-28 19:26:53

    ДЯКУЮ ЗА МАТЕРіал із ПЕРШИх ЯК КАЖУТЬ УСТ . А МОЖНА ІНФОРМАЦІЮ ДЕТАЛЬНІШЕ, ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ У КРИМУ. ПЛІЗ...

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.