Повернутися до звичайного режиму

У ХАРКОВІ ПОХОВАЛИ ЄВРОМАЙДАНІВЦЯ, КЕРІВНИКА МИРГОРОДСЬКОЇ НАРОДНОЇ РАДИ ВАСИЛЯ ТРЕТЕЦЬКОГО. ФОТО ТА ВІДЕОРЕПОРТАЖ

Він полковник запасу Збройних сил України. У 1996 і 2000 роках обирався міським головою Миргорода, очолював Асоціацію міст Полтавщини. У 2005-2007 був заступником голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова. Створив благодійний фонд соціальної реабілітації учасників Майдану.

/Files/images/Бехтер Блоги.jpg16 березня біля першої години дня у Миргороді в центрі міста троє невідомих у масках спробували викрасти Василя Третецького біля його автомобіля. Коли той почав чинити опір, відстрілюючись із пістолета з гумовими куляли, із автомобіля вискочив ще один зловмисник і вистрілив у майданывця із помпової рушниці. Через сильну травму та втрату чотирьох літрів крові Третецький останні дев'ять днів перебув у реанімації у вкрай важкому стані.

Відспівування померлого проводять у Свято-Дмитрівському храмі. Перед входом у храм на дошці оголошень фотографії із Василем Третецьким , відзняті переважно у Києві на майдані. Також тут же розміщено інформаційний матеріал про нього.

Попрощатися із покійним прийшли колеги, друзі із якими його поєднала доля у Харкові, а також приїхали делегації із Миргорода, Шишак, Полтави.

О 13.30 труну із тілом покійного грузять в автомобіль і траурна процесія їде на кладовище.

До мікрофона підходить Віктор Козоріз, соратник та друг покійного.

«В Миргороді Василь Пилипович ще при житті збудував собі пам'ятник, який мешканці так і назвали «міст Третецького», його також запам'ятали як офіцера честі і тепер він приєднався до героїв Небесної Сотні. Цей відважний чоловік першим поїхав на Київський майдан, коли там ще тільки но почали з'являтися військові. Його справді зворушили ті події, що відбувалися в країні. Мав друзів, які його любили та шанували, але також й мав ворогів. Кожного тижня в Миргороді збиралося народне віче, в підтримку Євромайдану, а також він організовував збір коштів на харчі та одяг, які передавалися на Київ», – пояснює.

Його стараннями у Миргороді були зміщені із посад начальник міліції, прокурор, начальник податкової інспекції, керівництво райадміністрації та ще кілька посадовців-корупціонерів.

Це дуже велика втрата для рідних та знайомих, для тих хто знав цю людину, знали як патріота-українця, рішучого, сміливого, та непохитного в боротьбі із ворогами.

«Важко мені говорити і тримати цей мікрофон, тому що з ним ми спілкувалися 20 років. Я його знав дуже близько, як і більшість із вас. Ми всі, хто тут знаходиться і хто був знайомий з Василем Пилиповичем знали, що це була дуже порядна людина, чесна та відкрита, справжній офіцер України, так і загинув в бою за свою країну»– лине від мікрофона.

Слово бере заступник голови Полтавської обласної адміністрації Володимир Мікийчук.

«Небесна сотня сьогодні поповнилася ще одним героєм. Василь Пилипович дійсно до останього патрона відбивався та поклав життя за нашу Україну, за демократичну країну, яку ми всі відбудували на майдані. Але на жаль, бандити які все одно є, обірвали його життя. Я думаю і впевнений що наші правоохоронні органи та ми будемо робити все для того, щоб знайти цих нелюдів та щоб вони понеслі покарання. Покарання те, на яке вони заслуговують»,– говорить.

Каже, Василь Третецький хотів зробити все для того, щоб Україна змінилася, щоб вона була демократичною, вільною і незалежною. Полтавщина та Україна сьогодні втратила справжнього героя, який поклав своє життя за наше майбутнє.

До мікрофона запрошують Ігоря Райніна, заступника голови Харьківської державної адміністрації, який працював з Василем Пилиповичем у Харькові. «Василий Пилипович был тем человеком, у которого можна было учиться жить, учиться ни при каких обстоятельствах не менять честь. Это был человек с большой буквы, причём все буквы были заглавные.Действительно герои не умирают», – пояснює.

Учасники прощального мітингу голосують за клопотання про присвоєння Василю Третецькому звання Героя України.

Фото автора

/Files/images/Третецький-в.jpg/Files/images/Третецький-а.jpg/Files/images/Третецький-ї.jpg/Files/images/Третецький-д.jpg/Files/images/Третецький-б.jpg/Files/images/Третецький-г.jpg/Files/images/Третецький-и.jpg/Files/images/Третецький-з.jpg/Files/images/Третецький-л.jpg/Files/images/Третецький-к.jpg/Files/images/Третецький-і.jpg/Files/images/Третецький-м.jpg

Похорони євромайданівця Василя Третецького

Кiлькiсть переглядiв: 331

Коментарi

  • Віктор Козоріз

    2014-03-30 08:02:22

    Дякую за статтю, Альбіно. Тільки виправ, будь ласка, у тексті прізвище заступника голови Полтавської ОДА. Не Нікітчук, а Мікийчук. Можу вислати фото Василя Пилиповча або візьми їх із моєї сторінки на Фейсбуці....

  • Василь Дмитрович

    2014-03-29 21:38:45

    Вбили суки істинного патріота України. таких би нам побільше, той Україна змінилася б...

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.