Міністр за «Лампу Брежнєва» дав 1000 гривень

Шкатулки, вази у серванті, дерев’яні світильники на стінах та столі, а ще сільнички, хлібниці, різні /Files/images/Олена Тітарева.jpgполички на кухні. Всю цю красу створює власними руками Анатолій Радченко. До того ж ще й виготовляє дерев’яний посуд. Він майстер ажурного випилювання по дереву.

Чоловікові зараз 63 роки.

Є у його колекції і шкатулка з візерунком у вигляді українського герба. Така ж знаходиться й у приватній колекції в Німеччині. А настільну лампу у стилі «Лампа Брежнєва» дуже захотів придбати один міністр. Дав за неї 1000 гривень.

Випилюванням по дереву чоловік захопився ще у дитячі роки, в 5 класі. Коли закінчив школу, то це діло полишив.

«Як і чому повернувся до свого захоплення? Це доволі цікава історія. Як прийшов із армії, то одружився і став жити як усі. Та раз поліз на горище і там знайшов один із незакінчених своїх виробів – шкатулку. Подумав собі: «Треба ж доробити»,– і доробив. А за нею пішли вже й інші вироби»,– пояснює Анатолій Радченко.

Говорить, на виготовлення одного виробу йде від кількох тижнів до місяця. Все залежить від складності.

«Надумав зробити шикарну шкатулку, трирівневу, із висувним ящичком. То над нею працював майже півроку. Загалом технологія виготовлення така: спочатку я випилюю фрагменти малюнка, потім їх складаю, шліфую, фарбую та покриваю лаком»,– пояснює майстер.

П.С. Детальніше про майстра у фільмі.

Від редакції. Створення фільму стало можливим завдяки підтримці творчої групи"Два фотографи + відеооператор по ціні одного".

Творча група "ДВА ФОТОГРАФИ + ТЕЛЕОПЕРАТОР" по ціні ОДНОГО. ЗЙОМКА ВЕСІЛЬ, дитяча, репортажна ФОТОСЕСІЯ, створення ТЕЛЕСЮЖЕТІВ та ВІДЕОКЛІПІВ. Працюємо у МИРГОРОДІ та районі, в ХОРОЛІ, ШИШАКАХ, ВЕЛИКІЙ БАГАЧЦІ. В інших районах за домовленістю.

Увага!!! Замовлення виконуються за попередьо узгодженим графіком. Тел. для довідок: 0638512703

Анатолій радченко майстер ажурного випилювання по дереву

Кiлькiсть переглядiв: 256

Коментарi

  • Іван Григорович.

    2014-06-06 06:15:26

    ДІЙСНО САМОРОДОК...

  • Ольга

    2014-06-04 22:40:26

    Невже у нас ще є такі самородки?...

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.