Хто хоче заробити свої мільйони на крові відвідувачів Сорочинської ярмарки? - учасники наради

На даний час існує пряма загроза життю і здоров’ю сотням тисяч відвідувачів Сорочинської ярмарки. Про це сьогодні відкрито говорили на розширеній нараді представників Миргородської міської та районної територіальних громад. На нараду прибули як депутати районної та міської рад та мешканці Миргородщини, так і керівництво райдержадміністрації та правоохоронних структур.

Розпочав нараду голова районної ради Анатолій Карбан.

«Правоохоронці задіяні в анти терористичній операції на Сході України, то ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій у районі підвищується у рази. Все це змушує замислитися в доцільності проведення у 2014 році у селі Великі Сорочинці ярмарку, оскільки забезпечити належний порядок, захист і безпеку й життя і здоров’я громадян, враховуючи таке масове скупчення людей у невеликому, конкретному місці, практично не можливо»,– пояснює голова Миргородської районної ради Анатолій Карбан

/Files/images/ярмарка-а.jpg/Files/images/ярмарка-б.jpg/Files/images/ярмарка-г.jpg/Files/images/ярмарка-д.jpg/Files/images/ярмарка-е.jpg/Files/images/ярмарка-є.jpg

Говорить,насьогодні існує пряма загроза життю і здоров’ю відвідувачам ярмарки через проведення терористичних актів збоку антиукраїнських сил.

«Ні про який ярмарок ми сьогодні не повинні говорити. Які можуть бути бізнес інтереси, коли йде війна і наших молодих пацанів убивають. Совість потрібно мати. Наші хлопці молоді, полтавські, зі всіх регіонів України їдуть туди, гинуть. За кого і за що? За землю, перш за все. Я не хотів би слухати тут ні за яку Сорочинську ярмарку. Який ярмарок, яке гуляння? Це пір во время чуми. Люди всі проти ярмарки, – говорить депутат Миргородської районної ради Анатолій Тринько.

Також перед учасниками зібрання виступили представники правоохоронних структур та місцевої військової частини. Пояснили , що в теперішніх умовах гарантувати безпеку відвідувачів ярмарки не зможуть.

Далі слово бере Великосорочинський сільський голова Юрій Донченко.

Пояснює, в селі на сьогодні існує велика напруга серед громади. Поширюються серед людей навіть ідеї, коли влада їх не почує, то змушені будуть вдатися до будівництва блокпостів та перекриття доріг. А є й такі, що готові взятися за коктейлі Молотова. Люди реально бояться за своє життя.

«Так а хто взагалі наполягає на проведенні Сорочинської ярмарки у цьому році? Хто хоче заробити свої мільйони на крові простих відвідувачів ярмарки?»– репліка із залу.

Представники влади пояснюють, що і Полтавська обласна рада, і органи місцевого самоврядування, і Миргородська районна державна адміністрація виступають проти проведення ярмарки у цьому році. І прийняли відповідні рішення.

Але є бізнес інтереси певної групи людей, котрі не хочуть втрачати свої прибутки. І ці інтереси лобіює Полтавська облдержадміністрація.

На зібранні прийняли рішення про направлення у Кабінет Міністрів України відповідного звернення про заборону проведення у цьому році Сорочинської ярмарки як такої, що несе загрозу життю і здоров’ю її відвідувачам.

Сорочинський ярмарок традиційно проводиться у Великих Сорочинцах на Полтавщині в кінці серпня. Цього року організатори планують її провести із 18 по 24 серпня.

Микола Марченко

Кiлькiсть переглядiв: 494

Коментарi

  • Жека

    2014-08-07 07:17:02

    ВСЕ ВЕРНО НАПИСАНО. КОМУ ВОЙНА, А КОМУ МАТЬ РОДНА........

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.