Хтось гляне у сторону Путіна, то на стіл йому ляже про це доклад

Про ідеологічну складову путінської пропаганди, про ситуацію в армії розповідає експерт із питань ідеології генерал-лейтенант Леонід Дядюк, уповноважений із військово-політичних і мобілізаційних питань оперативного командування «Південь». Родом із-під Решетилівки. Свого часу керував ідеологічними службами у НДР та Афганістані. У молодості служив у Миргороді. Людям старшого покоління запам’ятався по зйомках у кінокомедії «Максим Перепелиця», котрий знімали у Миргороді та на його околицях.
/Files/images/Крістіна Подать ген..jpg-Як змінить ситуацію «особливий статус Донбасу»? Ідея цього статусу розроблена у Києві чи Москві?
-Проект «Новоросія» замутила Москва. Для цього використала інтереси Ахметова, Колєсніченка. Тим хотілося залишатися удільними князькамиі далі правити Донбасом та його мешканцями як холопами.Для Путіна – це пєшки, цуцики, котрих нацькували на Київ. То вони й гавкали. Догавкалися, що ситуація вийшла із-під контролю. А от питання статусу Донбасу– це чисто українська ініціатива..
І цей статус нам потрібен, щоб хоч трохи устаканити ситуацію . Але ж сам документ ніхто не читав. А хтось може й читав, та спеціально все перевертає з ніг на голову, щоб сіяти ворожнечу та паніку чи й заробити собі дивіденди на час виборчої кампанії. В законі написано: особий статус деяким районам. І умови поставили: скласти зброю, називатись українцями, а не проросійськими політиками, тоді пожалуста. А так є фігура із трьох пальців. І відпочивайте..
А що Юля Тимошенко сьогодні розказує за цей статус– це абсолютно не логічно. Вона прохіндєйка вищого ґатунку і аферистка. Немає ніякої здачі Донбасу. Порошенко ніколи із Путіним не буде спілкуватися вась-вась. Це не той тип людини.
– А Путіна цей статус Донбасу влаштовує?
–Що касається Путіна. Його любі переговори і любі статуси не влаштують. І те, що говорять деякі політики, особенно проросійськи налаштовані, або вони дуже тупі, бо не знають «хто кому Рабинович», як у Одесі кажуть.
Тільки й чуєш: із новоствореним руководством республік ДНР та ЛНР нада вести переговори. Із ким вести? Це бандити, п’яниці, наркомани і зеки. Я спілкувався із ними. Ідеологічних там немає. Є ті, хто хотів би бути удільними князьками і не більше того. Але вони не розуміють, що Росія такого сценарію не допустить. Їх потім або замочать російські спецслужби як відпрацьований матеріал, або зіллють як терористів.
Що Путін хоче сьогодні? Заграбастати усю Україну. Думаєте, хоче тільки Крим та східні землі України. Та ні. Він хоче Запоріжжя, Харків, Миколаїв, Одесу. Він хоче Київ. Він хоче потрапити до Львова. Подивіться на географію поїмки російських диверсантів. Вони що, просто так проявляються у Харкові чи на Полтавщині?
-По яких напрямках працює система контрпропаганди?
-Росія ніколи правди не хотіла. Вона увесь час брехала і завжди була агресором, загарбницею. Відповідно й вибудовувала свою ідеологічну складову промивання мізків.

/Files/images/Дядюк сайт.jpg/Files/images/дядюк сайт-1.jpg

Кажуть:«Слов’яни ми, ми брати». І це часто-густо спрацьовує. Але ж це один із наріжних каменів пропагандистської машини Кремля. Росії як держави раніше не було, а була Московія.
У Росії сильно налагоджені військова розвідка, агентурна розвідка, ідеологічна розвідка. Всі вони в тій чи іншій мірі збирають та отримують інформацію про настрої населення, обороноздатність, настрої військових, чиновників. Далі працює ціла система обробки такої інформації та подачі її через ЗМІ. З часів Афганістану нічого не змінилося. Ми усіма засобами інформації прагнули перевернути свідомість мусульманина і сказати, що ви із нами даремно воюєте. Ми прийшли на вашу землю не воювати, а захистити вас від ваших ворогів, від поганих американців. Путінська пропаганда робить те саме: промиває людям мізки, каже: в тому що відбувається в Україні – винуваті кровожадні бандерівці та Америка.
Але ж ніхто у Росії не говорить, що Бандера на чужу землю не йшов, а захищав Україну від агресорів. Те ж саме не почуєте, що Америка ніколи ні на кого не нападала війною. Американці в багатьох місцях були присутні. Але жодного разу вони не розпочинали війни.
Чи знають ідеологи Кремля, що відбувається в українських військах? Знають. І всі варіанти впливу на військових, щоб деморалізувати– також використовують. А це і поширення панічних настроїв через ЗМІ та соціальні мережі, і поширення різних чуток безпосередньо серед населення .
– Хто поширює соцмережами інформацію панічного характеру: прості обивателі, чи це теж одна із складових ідеологічної обробки населення України?
-Стратегія ідеологічної обробки українців у Кремлі розроблена давно. І до пори до часу вона спрацьовувала. Згадайте прийняття законів пропутінською колоною у Верховній раді про обмеження української мови та українських пісень в нашому радіо просторі, про написання спільної із Росією історії для наших дітей. Мінялася лише тактика. Зараз, коли йде війна і на ній реально гинуть сотні російських солдат, спецслужби Росії потребують різносторонніх способів промивки мізків.
Чутки були завжди. Вони часто продукувалися спецслужбами. Зараз цю тактику наповну використовує Росія, щоб сіяти через ті ж соціальні мережі, телебачення паніку, зневіру серед українців. У Росії зараз працюють спеціальні підрозділи ідеологічної пропаганди на терени України. Із використанням в тому числі завербованих мешканців України, котрі мають завдання поширювати через соцмережі відповідну інформацію та в місцях скупчення людей проводити ідеологічну обробку населення і сіяти панічні настрої..
-Народна пісня про Путіна, як думаєте, дратує російського президента, його оточення, його служби?
-Там система налагоджена так, що хтось гляне у сторону Путіна, то на стіл йому ляже про це доклад . Народна пісня ху є ху однозначно дуже його дратує. І дратує не тому, що появилася, а через те, що її підхопили мільйони людей не лише в Україні. Путін в крові кадебіст. І прекрасно усвідомлює , що це сильна контрпропаганда. До того ж створена не в кабінетах спецслужб, а простими громадянами України.. Потрібно більше подібних хітів. Потрібно більше висказувань простих громадян про цього падлєця. Це одночасно поступово протверезить і росіян. Я
к ми можемо впливати на Росію? Там також є адекватні люди. Хай їх поки що відсотків двадцять. Але й це багато. Треба більше розповідати про ідеали Майдану, показувати реальну історію України та Росії, не зашорено, а на прикладах реальних фактів та документів. Російська політика – це суто фашистська політика.
Все як і у Гітлера йде по накатаній системі. Спочатку один кусок відтяпав, потім інший. А зараз не проти ковтнути цілу Україну. Чому російські радіостанції ми чуємо, а наших радіостанцій росіяни не чують. Питання? Питання, та ще й із великим хвостом. Бо ще й сьогодні на Київських пагорбах у високих кріслах сидять україноненависники.
-От зараз на Полтавщині, у серці України, перебіжчики із партії регіонів знову пішли по садочках, по сільських радах, по школах. Одним подарували комп’ютери, іншим – м’ячі, а третім тонометри. Розповідають, що вони стали «білими та пухнастими». Як людина ідеологічного фронту, як один із експертів з питань ідеології скажіть, такі люди можуть змінити свій внутрішній світ, свої погляди і скільки потрібно на це часу?
-Я також можу сказати, що я космонавт. Але ж від цього космонавтом не стану. Щоб регіонал змінився, навіть пристосуванець, – це нереально. Це зовсім інша ідеологія, інша філософія життя.
-А якщо із такими працювати ціле направлено, то скільки часу потрібно щоб людина змінила своє бачення, своє місце у суспільстві.
-Та це нереально. Гітлер свою ідеологію увів у 30-роках минулого століття. Але і зараз у Німеччині , та й у тій же Росії є його палкі послідовники. Влада має перезавантажитися. Ні бувших і теперішніх регіоналів, ні перелицьованих комуністів, ні інших прохіндяїв, як би вони не маскувалися, які б гарні слова не говорили, ні в якому разі у Верховну Раду вибирати не можна. Бо це крок або у минуле, або в нікуди

Кiлькiсть переглядiв: 338

Коментарi

  • Штирлиц

    2014-10-03 14:30:15

    СТРАННО : ПОЛИТРАБОТНИК и експерт із питань ідеології Леонід Дядюк - генерал-майор ( " ...про ситуацію в армії розповідає експерт із питань ідеології генерал-майор Леонід Дядюк..- Крiстiна Подать ) - а китель носит с погонами генерал лейтенанта...К ЧЕМУ БЫ ЭТО ?...

  • Бравый солдат Швейк

    2014-10-03 14:15:08

    "...експерт із питань ідеології генерал-майор Леонід Дядюк, уповноважений із військово-політичних і мобілізаційних питань оперативного командування «Південь». " - ))) КОРОЧЕ : БЫВШИЙ ПОЛИТРАБОТНИК , 3,14 ЗДОБОЛ.... и приспособленец.....

  • Врач

    2014-10-03 14:03:28

    " Але ж ніхто у Росії не говорить, що Бандера на чужу землю не йшов, а захищав Україну від агресорів. Те ж саме не почуєте, що Америка ніколи ні на кого не нападала війною. Американці в багатьох місцях були присутні. Але жодного разу вони не розпочинали війни. " -ДИАГНОЗ : Маразм старческий (распад личности) - наиболее тяжелый вид негативных расстройств с утратой возможности контакта с окружающей средой, обусловленный психическими изменениями при атрофических процессах головного мозга....

  • Бравый солдат Швейк

    2014-10-03 13:42:05

    Командир дивизии вызвал молодого лейтенанта и распекает: — Мне доложили, что вы распускаете слухи, будто нашу дивизию расформируют. Это ерунда, и я вынужден вас наказать. В это время генералу передали срочный пакет. Тот его разорвал, прочитал бумагу и спрашивает: — Кстати, лейтенант, где вы подхватили новость о нашем расформировании? — На рынке, товарищ генерал. Бабка Агафья сообщила. — Голубчик, а не сможете вы еще раз пойти на рынок? Попытайтесь узнать, куда меня переведут после расформировани...

  • Бравый солдат Швейк

    2014-10-03 13:38:02

    Генерал держит речь перед солдатами: — Товарищи бойцы, вам сегодня предстоит очень тяжелый бой. Противник великолепно подготовлен. Он силен, коварен, хитер. На вооружении у противника имеются 146 танков, 400 минометов, 600 пулеметов. Враг будет беспощаден и жесток. . . Тут его перебивает один из солдат: — Товарищ генерал!А на хрена нам туда лезть?!...

  • K1

    2014-10-03 13:28:20

    Генерал заполняет анкету. Доходит до графы "Какими языками владеете?" Пишет: "Командным и матерным - свободно. Русским - со словарем". *** Генерал заходит в казарму: - Дневальный! Почему в казарме воняет? – Не могу знать товарищ генерал (бодро и весело), до вас не воняло…...

  • Бравый солдат Швейк

    2014-10-03 13:19:05

    - Что вы скажете о предстоящем сражении, генерал? - Видит Бог, оно будет проиграно. - Зачем же его начинать? - Чтобы выяснить, кто именно его проиграет......

  • К1

    2014-10-03 13:10:04

    У генерала родился внук. Он посылает адъютанта узнать, как, чего, на кого похож. Адъютант вернулся радостный: - Похож на вас, товарищ генерал. - Да как похож, докладывай подробней! - Внучек ваш лысый, толстый, красный, ни черта не понимает и все время орет....

  • К1

    2014-10-03 13:06:06

    Генерал заходит в арсенал и видит, что караульный стоит небрежно опершись на винтовку и не обращает на него ни малейшего внимания. - Да ты знаешь, кто я? - грозно спрашивает генерал! Караульный лениво поворачивает голову и кричит внутрь помещения. - Господин сержант, тут явился какой-то старикашка позабывший уже кто он такой....

  • Бравый солдат Швейк

    2014-10-03 13:00:34

    03 октября 2014 13:53 В новостях на ICTV диктор сейчас сообщил, что волонтёры закупают воякам тёплую одежду, в т.ч. ватники. Это что ж теперь нацюки тоже станут "ватниками"? Ай-яй-яй.....какая метамарфоза... к зиме они и колорадами станут ))...

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.