Всеукраїнський фестиваль ковальського мистецтва у Миргороді. Фоторепортаж

21 вересня у м. Миргород відкрили перший Всеукраїнський фестиваль ковальського мистецтва.

/Files/images/К-оригінал.jpgЗі вступним словом до гостей звернувся міський голова Миргорода – Сергій Соломаха . Він побажав процвітання нашому місту і усього найкращого – його жителям та гостям курортного міста.
Після промов почалися народні гуляння: ковалі змагалися у куванні мечів, відбулися козацькі бої, всім бажаючим безкоштовно роздавали солдатську кашу та чай.
Торгівці продавали різні речі: мед, медовуху, сувеніри з кавових зерен, віночки, картини, народне вбрання, вироби з дерева; смажили шашлики, продавали вареники і ще чимало ситних українських страв, безплатно пропонували скуштувати воду «Миргородську» .
На імпровізованому «ринзі» спочатку билися козаки на шаблях, списах та за допомогою кожаних пліток. Накрапав дощ, але це не завадило суцільним веселощам.
«Я дуже задоволений , що знаходжусь у Миргороді. Спочатку ми хотіли їхати в Туреччину засмагати на сонці. А дружина типа, поїхали в Миргород на курорт. Трохи відпочинок підпортили дощі. Але скільки цікавого ми у вас побачили. І природа гарна, і місто чудове, і різні гуляння. Ми вже й у Солохи побували на весіллі, самогонку куштували. Вчора душу розривали на байк-шоу, сьогодні душею відпочиваємо на святі ковалів»– ділиться враженнями мешканець Харкова Андрій Шабатько.
/Files/images/Блоги Юрова Надя.jpgНадія Юрова, кореспондентОсь б’ються вихованці миргородського клубу тайванського боксу – Галиниченко Денис і Коваленко Роман. Після них були бійці Полтавського військово-спортивного центру «Воїн». Ці юнаки пропагують здоровий спосіб життя, відтворюють історичні бої та навчають чоловіків перед службою в збройних силах. Люди здригнулися, коли один з хлопців розрубав шаблею на тілі іншого огірок. Представили чудовий бій також Дроботенко Максим і Якименко Михайло (чемпіон Полтавської області). Потім виступали бійці айкідо з Києва. Після боїв відбулися поєдинки усіх бажаючих на «безпечних» мечах.
Ось до площадки підходять двоє хлопців, спостерігають за боєм.
«Саня, а ти чого, йди поупражняйся мечем із професіоналом»– каже якийсь хлопець своєму товаришу, спостерігаючи за боєм на мечах.
«Сам іди, коли такий розумний»– парирує друг.
Також гостей свята вітав своїм виступом молодий миргородський музичний гурт «Drive of Soul», який зустріли шаленими оплесками.
А потім уже на головній площі міста почалися гуляння та акція «Я люблю Миргород». Саме з такою назвою виклали клумбу з живих квітів. Продавчині торгували різними виробами з квітів, плодів тощо. Площа була перекрита, дорогою крокували волонтери.
Склалося таке враження, що сьогодні гуляє увесь Миргород.
/Files/images/К-13.jpg/Files/images/К-12.jpg/Files/images/К-10.jpg/Files/images/К-5.jpg/Files/images/К-8.jpg/Files/images/К-9.jpg/Files/images/К-6.jpg/Files/images/К-7.jpg/Files/images/К-3.jpg/Files/images/К-1.jpg/Files/images/К-2.jpg/Files/images/К-4.jpgТриватиме , до речі, святкове дійство 2 дні.
Відеосюжет: Микола Марченко

Всеукраїнський ковальський фестиваль МИРГОРОД

Кiлькiсть переглядiв: 385

Коментарi

  • Бездомний привід

    2013-09-24 13:31:18

    дуже цікаво!дякую Надійці!...

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.