КЛАС!!! ЖИЛИ У 400-РІЧНІЙ КВАРТИРІ ТА БАЧИЛИ НАЙМЕНШИЙ У СВІТІ АВТОМОБІЛЬ

Нещодавно фотокори газети «ВП» побували у Львові, в одному з найбільших міст Західної України. Ми давно мріяли відвідати це місто і нарешті мрія здійснилась.

У Львові, особливо в його центральній частині(так званому старому місті) на кожному кроці виникає відчуття перебування у середньовічччі. Та й жили ми. (скажу вам- це просто клас!) у будинку в квартирі, якій біля 400 років. І кімнати здавалися нам шикарними і неповторними апартаментами.

Засновано Львів у 1256 р. галицько-волинським князем Данилом Романовичом і назване на честь його сина Лева. Львів виник як невелике місто-фортеця Галицько-Волинського князівства, а потім став економічним та культурним центром, шо справив великий вплив на розвиток архітектури довколишнього регіону.

/Files/images/Попова.jpg У Львові є багато музеїв, картинних галерей, театральних та музичних труп,
кінотеатрів та театрів. Отож більшості молоді нема коли нудьгувати, адже у Львові багато місць для проведення вільного часу, культурного відпочинку та духовного збагачення.

Місто побудоване на схилах, а його найвища точка — курган Високий Замок. Звідти видно все місто немов на долоні.
У Львові знаходиться один із найстаріших у Центральній Європі та перший
заснований в Україні університет імені Івана Франка, в якому також
побували наші журналісти.

А ще ми відвідали музей просто неба, де ознайомились з народною архітекртурою і побутом цього краю . Бо музей поділяється на окремі етнічні регіони: Бойківщина, Рівнинне Закарпаття,
Лемківщина, Львівщина, Буковина, Покуття, Гуцульщина, Полісся та
Волинь. Там проводять майстер-класи з ковальства, прядіння, випічки смачного хліба. А ще навчають вправно стрілляти з лука та пригощають козацьким кулішем і домашнім квасом.
А ще ми побували у «Музеї пивоваріння», музеї «Личаківський цвинтар» у «Львівському історичному музей»,. «Музеї пошти», «Музей мистецтва давньої української книги»

Варто неодмінно відвідати Львів хоча б для того, аби прогулятися вулицями міста, які зачарують вас своєю красою і неповторністю. Багато з них збереглися протягом століть.

Бачили та сфотографувалися із найменшим автомобілем світу та у автомобілі, якому більше 140 років.

До речі, найменший у світі серійний автомобіль PEEL P 50 виготовляли на о.Мен у 60-их роках минулого століття. Відомий під назвою «Священний грааль». Виготовляли із скловолокна. Розвиває швидкість до 30 км на год. Його вага лише 59 кг. Нещодавно у Англії відновили виробництво цього автомобіля. Виготовляють вручну.

Львів мені запам'ятався високими пагорбами, що обступають його центр,
вузенькими вуличками, різноманітними пам’ятками архітектури, а особливо привітними людьми.

І насамкінець, всім, хто відвідає Львів, я радила б обов’язково побувати на Високому замку, у Стрийському парку, у церквах Львова, на площі Ринок та в Шевченківському гаї.

/Files/images/lvv/ЛЬвів ориг.jpg /Files/images/lvv/Лвів-12.jpg/Files/images/lvv/Львів-10.jpg/Files/images/lvv/Львів-11.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-12.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-13.jpg/Files/images/lvv/Львів-14.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-15.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-16.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-17.jpg/Files/images/lvv/Львів-18.jpg/Files/images/lvv/Львів-2.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-21.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-26.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-3.jpg/Files/images/lvv/Львів-28.jpg/Files/images/lvv/Львів-30.jpg/Files/images/lvv/Львів-4.jpg/Files/images/lvv/Львів-5.jpg/Files/images/lvv/Львів-7.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-31.jpg/Files/images/lvv/Львів-8.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-9.jpg/Files/images/lvv/Львів-19.jpg/Files/images/lvv/Львів-22.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-23.jpg/Files/images/lvv/ЛЬвів-24.jpg/Files/images/lvv/Львів-27.jpg/Files/images/lvv/Львів-25-.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 316

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.