ПО ШКОЛІ УЧНІ ХОДЯТЬ ІЗ БІЛИМИ СТРІЧКАМИ

Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства», в рамках якої громадські організації та центри соціальних служб проводять заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною є порушенням її прав.

Дану акцію проводять і у Миргородській гімназії імені Т. Г. Шевченка.
- У рамках акції у нашій гімназії організовано рад заходів. Провели День толерантності, оновлено інформаційні вісники, проведено зустрічі із представниками соціальних служб. Також для старшокласників провели відео лекторії «Сім’я – територія вільна від насильства», «СНІД- міф чи реальність?», «Торгівля людьми» та інші.
Психологи та соціальні педагоги проводять бесіди та тренінги як для вчителів, так і для учнів. Старшокласники, які задіяні в цих дійствах, допомагають проводити цікаві семінари. До Дня толерантності вони організували цікаву акцію, що називалася «Будь толерантним». Вчителям та дітям були роздані спеціальні емблеми, так звані «емблеми толерантності». Вони представляли собою біленькі стрічки, які кріпилися до одягу.
/Files/images/Яна Козирєва.jpg Старшокласники розповідали про цей день, про те, як це бути толерантним,про те, що це дуже важливо, а головне, потрібно на сьогоднішній день. А ті хто поділяє проблеми «16 днів проти насильства», хто згоден бути толерантним разом з нами, будь ласка, приколіть білу стрічку до одягу,– говорить Катерина Білоцерківець, педагог-організатор школи.
Також, ми поспілкувалися і з президентом гімназії Ігорем Принципалом.
Ось, що він нам розповів:
- Зважаючи на події у нашій країні та загалом і у світі, акція «16 днів проти насильства» особливо актуальна. Ми проводимо цю акцію в школі та закликаємо дітей, особливо учнів 5-8 класів, які ще, в принципі, не розуміють, що таке насильство, до толерантності . Ми чіпляли маленькі білі стрічки, «емблеми толерантності». /
Толерантність – це вміння людини бути тактовною у різних ситуаціях, як життєвих так і сімейних. Спілкуючись із ровесниками та із студентами, я розумію, що проблема насильства є актуально, адже вона починається з сім’ї. Родина повинна навчати дітей ще з дитинства, бо коли вона виросте, то в неї складеться власна думка про життя і оточуючий світ.
Школа та інститути завжди будуть навчати, як правильно поводитися, але вулиця - це той фактор, який стоїть на заваді. На превеликий жаль, вона є сильнішою, ніж навчальні заклади, бо підлітки більше часу проводять на вулиці разом з однолітками.
Толерантність – один із шляхів, який повинен пройти кожний, щоб не стати насильником чи постраждати від насильника.

Також слухайте радіоНОВИНИ. Тиждень Івана Зубковського у ЗОШ № 9. Автор: Людмила ШЛЯХТА

Вчора для учнів 11 класів провели відеолекторій. Старшокласникам розповіли про насильство та торгівлю людьми.
- На даний час, у нашому місті та по всій Україні проходить акція «16 днів проти насильства». У рамках акції у всіх навчальних закладах нашого міста проводять різні заходи відносно запобігання негативним явищам серед молоді, профілактику щодо торгівлі людьми та насильства у сім’ї, заходи відносно правової обізнаності дітей та молоді. І ця акція є дуже важливою.
У Миргороді є багато випадків насильств у родині. Зокрема, це насильство над жінкою, де діти часто стають свідками скоєного. Також є випадки насильства і над дітьми. Часто діти самі йдуть у відділ внутрішніх справ, або ж у службу справах дітей і пишуть заяву про те, що над ними скоєне насильство. Такі факти завжди перевіряються. Такі родини беруться на облік, з ними проводиться відповідна робота.
На даний час є 30 звернень з приводу насильства у родині до органів внутрішніх справ,– пояснює один із організаторів відеолекторію Алла Сташук, спеціалістом відділу у справах спорту, сім’ї та молоді Миргородської міської ради.

Ні в якому разі, не проявляйте насильства до оточуючих Вас людей. Краще робіть добрі справи та підтримуйте акцію, носячи «емблему толерантності» – білу стрічку.

/Files/images/гімназія 001.jpg/Files/images/гімназія 008.jpg /Files/images/гімназія 006.jpg/Files/images/гімназія 007.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 632

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.