У ПОПІВЦІ СТВОРИЛИ КОЗАЦЬКУ СОТНЮ

Минулої суботи у Попівці провели урочистості з нагоди Дня Збройних Сил України. До сільського будинку культури зійшлися як мешканці Попівки та навколишніх сіл, так і прибули гості із Миргорода.

Для благословення урочистостей до слова запрошують настоятеля Миргородської церкви всіх святих отця Романа.

Далі на сцену виходять вихованці дитячого навчального закладу «Веселка». У виконанні дітей звучать патріотичні вірші виховательки цього навчального закладу Наталії Філонич.

/Files/images/Бехтер Блоги.jpg На сцену запрошують гостей свята голову Миргородської районної ради Анатолія Карбана та депутата районної ради Наталію Сухомлин.

–Сьогодні дійсно складний час. Проте він, як ніколи, є визначальним. І символізм цього часу полягає у багатьох моментах. Сьогодні ми вшановуємо наших захисників у День Збройних Сил України, які дійсно були підло зруйновані, підло обібрані. І коли наші хлопці мусили навесні виходити і ставати проти до зубів озброєного ворога, то тільки завдяки людській підтримці, єдності армії і народу ми змогли вистояти. І саме тому російський окупант, що прийшов на нашу землю, не зміг дістатися ні території Полтавщини, ні, тим паче, як заявляв Путін, столиці України – Києва,– говорить Анатолій Карбан.

До мікрофона підходить Наталія Сухомлин.

Пояснює, за кілька хвилин пройде захід, якого ще ніколи в житті села не було – посвята у козаки.

– Мені приємно, що я тут, на сцені, буду стояти поряд із кращими патріотами нашого села. Сьогодні, як ніколи, вперше за 23 роки ми зрозуміли, що любимо нашу Україну, що у нас є армія, мужня , патріотична. І багато попівчан є солдатами цієї армії. І ми ними дуже гордимося, – говорить жінка.

На сцену піднімаються козаки районового козацького товариства « Миргородський полк українського козацтва» та отець Роман.

– Сьогодні уся Україна відзначає день Збройних Сил. І сьогодні, у цей день, до лав українського козацтва приєднується новостворена Попівська сотня. Попівка – це козацьке село і тут є глибокі козацькі традиції.Попівські козаки разом із козаками Миргородського козацького полку захищали волю, свободу нашої держави від ворогів у ті далекі часи. Прийшов час і потрібно відроджувати ці традиції, ці звичаї на цій прекрасній, священній землі,– говорить Микола Коваленко, отаман Миргородського полку українського козацтва.

На сцену запрошують майбутніх козаків попівської сотні, де і відбувається церемонія їх посвяти у козаки. Сотником Попівської сотні стає Іван Колодько.

Потім для присутніх показують святкову концертну програму, підготовлену аматорами Попівського будинку культури.

/Files/images/popvka/попівка-10.jpg/Files/images/popvka/попівка-11.jpg/Files/images/popvka/Попівка-1б.jpg/Files/images/popvka/Попівка-3а.jpg/Files/images/popvka/Попівка-4а.jpg/Files/images/popvka/попівка-9.jpg/Files/images/popvka/попівка-1а.jpg/Files/images/popvka/попівка-2а.jpg/Files/images/popvka/Попівка-6-.jpg/Files/images/popvka/Попівка-8а.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 463

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.