ЯКЩО НЕ ПРОВЕДЕМО В УКРАЇНІ РЕФОРМИ, ТО ЇХ ПРОВЕДЕ ПУТІН У НАШИХ ГОЛОВАХ

Олігархат України потрібно ліквідувати , він тягне державу в часи Януковича і Ка . Потрібно знищити корупційні схеми та відкати.

Про це говорили фермери під час пікетування Верховної Ради України. Вони з’їхалися під стіни ВР із усіх куточків України, щоб нагадати своїм обранцям про реформи, котрі ті обіцяли перед виборами.

Пікетувати ВР фермери починають із 9 години ранку. Люди стоять із плакатами «Можливість вільно користуватись власною землею – право кожної територіальної громади», «Фінансова децентралізація на користь села», «Реформи не за рахунок села».

– Оце починається третій майдан. Забули хлопці звідкіля ви пішли у Верховну Раду. Поверніться лицем до нас, поверніться до фермерів. За наші податки не хочу навіть казати. Спасибі пану Яценюку, великим /Files/images/korespondenti/Пасько.jpg комбінаторам і їхнім економістам, фінансистам. Вони зробили щас місцеве самоврядування. Забрали податок з доходів фізичних осіб, тобто із працюючого. А в селі оставили податки з горілки й казино. Це споюється село, знищується село,– звучить від мікрофона.

У 11. 25 до пікетувальників виходять кілька Народних депутатів України. Пояснюють, що зроблять все можливе, щоб ВР прийняла законопроекти, котрі дозволять спростити трансформацію особистих селянських господарств у сімейні фермерські господарства, спростять реєстрацію та організацію їх господарської діяльності, спростять процедури отримання дозвільних документів.

Говорить депутат ВР України, Голова Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий.

– Ми з колегами хочемо наголосити на наступному : це не тільки точковий підхід, коли ви всі сьогодні , і в тому числі і ми, займаємося цими питаннями. Якщо ми ретельно проаналізуємо все, що зробив комітет за цей недовгий період часу, ви зрозумієте, що ми виходимо на якісь системні рішення. Ми будемо вимагать від керівництва Верховної Ради той момент, коли будуть напрацьовані відповідні закони, щоб ви мали, умовно кажучи , хоча би раз в квартал один аграрний день, і ми будемо розглядать ті законопроекти, які системно вирішують проблеми не невеличкими поправками, а загальним реформуванням галузі. Єдині речі, які ми побачили в новому бюджеті, це 300 мільйонів, компенсація на відсотки, які, фактично, є кредиторскою заборгованістю з попередніх років і 250 мільйонів на підтримку тваринництва. За нинішніх доларових позицій ми вважаємо що для аграрної держави це ніщо. Тому системний підхід, розробка комплексних законопроектів і звичайно сьогодні 1159 довго виколихуваний законопроект. Я думаю що сьогодні в залі будуть голосувати за нього, оскільки тут вже знайдений якийсь компроміс і я думаю що вповноваження ми нарешті вже зможемо передати на місця, оскільки це буде видимий результат того що зміни відбуваються, чи хоча б почали відбуватися на селі,– пояснює Тарас Кутовий.

Депутати повертаються у приміщення ВР, а ми знайомимося із фермерами з Полтавщини. Пікетувати Верховну Раду приїхали більше 40 чоловік із Полтавщини. Із Миргородського району – 12 фермерів, із Лубенського також 12 фермерів, із Хорольського та Семенівського районів у Київ приїхали по 5 фермерів, із Гадяцького та Лохвицького районів до столиці прибули 12 фермерів.

– Люди ще повністю не усвідомили, що лише від них залежить як їхнє майбутнє, так і майбутнє їхніх дітей. Ви ж бачите, реформ немає і їх не буде. Один простий показник. Будь-якій реформі передує діалог із громадськістю. Збираєтеся робити реформу самоврядування, освіти, то повинні не вилазити із телевізора, газет. І кожен день буквально на пальцях показувати, що буде від реформи через місяць, через квартал , півроку і рік. Щоб це розумів кожен громадянин, тоді цю реформу підтримають. Зараз діалога я не бачу. Показують прем’єра, перед котрим сидять п’ять журналістів і їм він на 4 питання відповідає 2 часа. Послати б його у Англію. Там у парламенті за 2 години запитань до уряду урядовці відповідають на 100 запитань. Там не просторікують, а говорять конкретно. А в нас говорять багато, але ні про що. Тобто просто запудрюють людям мізки. Якщо наші можновладці хочуть керувати по старому, то мають по швидше зібрати чемодани та тікати з України», – пояснює Галич.

Алігархат показав свою неспроможність, Вони не можуть зробити реформу в принципі, тому що вони уміють лише красти і ділить. Все. Час алігархату пішов. Зараз потрібно, щоб була революція малої буржуазії. Майдан – це була революція малого бізнесу. Алігархат своє вже віджив, зараз він тягне нас у минуле, у часи Януковича і Ка . У алігархаті немає користі, його немає навіть в Західній Європі. Так, там є крупний бізнес, але він не пов'язаний з державою, із правоохронною системою, з тими ж депутатами. Влада не любить людей, які змушують Ії реформувати країну, які колотять народ.

Якщо ми не зробимо реформи,– їх зробить Путін, але зробить їх не по європейських стандартах, а у наших головах, – пояснює голова асоціації фермерів та приватних землевласників Полтавщини Віктор Галич.

/Files/images/pketuvannya_vr/Пікетування-1.jpg/Files/images/pketuvannya_vr/пікетування-11.jpg/Files/images/pketuvannya_vr/пікетування-2.jpg

Пікетування ВР України. Фермери вимагають реформ

Кiлькiсть переглядiв: 371

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.