ЗА ДЕНЬ МИРГОРОДСЬКІ ЛІСІВНИКИ ПОСАДИЛИ БЛИЗЬКО 7500 МОЛОДИХ ДЕРЕВЕЦЬ

Вже два тижні працівники Миргородського лісового господарства проводять акцію по посадці дерев на неугіддях, на території ярів, на земелях не придатних для користування.

/Files/images/Яна Козирєва.jpg Садять сосну, модрину, дуб, березу, клен, ясен. Висадили більше півтора мільйони деревець. Всього заліснили площу у 340 га, з них на неугіддях на площі 100 гектарів.

Днями працівники лісгоспу садити ліс поїхали під Білоцерківку.

«Садити ліс сьогодні поїхали і бухгалтери , і економісти, і юристи. Адже природу люблять усі, то ж і повинні її оберігати та примножувати. Засаджуємо територію, що була вирубана у цьому році. У державі існує програма «Ліси України» . То ж раніше ми засаджували територію під неугіддями площею сто п’ятдесят гектарів. На жаль, у цьому році змогли заліснити плошу лише у 100 гектарів.Проблема більше не в грошах, а у відсутності відповідної кількості земель для посадки лісів.
Сьогодні у Великобагачанському районі біля села Коноплянка ми садимо сосну і модрину. Садимо три рядки сосни і один модрини. Модрина (рос. лиственница) – це дерево, що на зиму скидає хвою. Можна сказати, що для нашого регіону це дерево нове, раніше ми не вводили його до лісових культур. Ця порода дерева досить цінна і швидко росте»,– розповідає директор державного підприємства Миргородського лісового господарства Олександр Лабудяк.

Суботнього дня працівники Миргородського лісгоспу на площі півтора гектара землі посадили біля 7500 молодих деревець.

Детальніше у відеосюжеті

Миргородські лісівники примножують зелені багатства

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.