Повернутися до звичайного режиму

УКРАЇНУ МОЖУТЬ ЧЕКАТИ 2 КОТЛИ, БО ВІЙНА ВИГІДНА ВЛАДІ, - ПРЕДСТАВНИК ГОРУ

Про розвиток подій на Донбасі, про затягування військового конфлікту розповідає представник Головного розвідувального управління України із позивним «Сєня». Сьогодні він побував у курортному Миргороді на Полтавщині. Прибув на кілька годин у справах, що стосуються військової розвідки. Володіє інформацією на Донбасі із першоджерел. Також сам неодноразово побував на території терористичних угрупувань так званих ДНР та ЛНР.

«Росія, котра вгатила у військовий конфлікт на Донбасі величезні суми та втратила авторитет на міжнародній арені ніколи не погодиться із тією ситуацією, що склалася на сьогодні. Може бути кілька сценаріїв розвитку подій. Ми їх опрацьовуємо. Узагальнено можна говорити, що за тиждень-два, коли просохнуть грунтові /Files/images/Вікторія Гичкаленко.jpg дороги, можуть виникнути кілька «котлів». По-перше, в лоб Маріуполь зараз ніхто не візьме. Він добре укріплений і зможе протистояти атакам проросійських військ. А от обійти це місто і взяти в облогу - це можуть спробувати реалізувати», – пояснює представник ГОРУ.

Говорить, інший ймовірний сценарій розвитку подій, це зустрічні удари з Луганська та Донецька, щоб захлопнути наші угрупування в цьому виступі і створити їм котел. «Останніми днями Лисенко, як спікер РНБО, постійно інформує, що зайшов ешелон чи зайшов конвой і розгрузився десь у Дебальцеве. Чому не підірвали цей ешелон, поки він ще йшов до Дебальцево чи до Краснодона. Бо вигідно затягувати війну у часовому проміжку. Це вигідно зокрема і керівництву держави. Зрозуміло, не усім чиновникам, а тим, хто має певні фінансові інтереси в цьому всьому. Це і армійські поставки, і зброя, і обмундирування, і продуктове забезпечення. Кожен день на армію йдуть десятки мільйонів. Ви думаєте, не має спокуси, кілька мільйонів та навіть мільйон у день прикарманити. Тобто на місяць це може бути й 100 чи 200 мільйонів. Є спокуса затягнути військовий конфлікт? Зрозуміло, що є. Договорняки по Донбасу – це буденна справа. – розповідає «Сєня».

Пояснює, якщо війна закінчиться, то фінансовий потік просто зникне. І хто на цих потоках сидить, то той ніколи не буде прагнути закінчення війни. Про це говорить увесь фронт, кожен боєць.

«От недавня і реальна інформація. При бажанні війну можна було закінчити за кілька тижнів. 5 липня минулого року із Слов’янська у Горлівку і на Донецьк пішли 4 колони. . Чому вони не були знищені на марші авіацією? Колона у Горлівку зайшла у 12 годин дня. Коли головна машина заїхала на площу біля торгового комплексу «Амстор» на житловому масиві «Сонячний», то хвіст колони ще був у Нікітовці. Тобто колона була протяжністю біля 4 кілометрів. Можна було підняти штурмовики і знищити колону терористів на трасі, серед безлюдного степу. Можна. І жоден цивільний би не пострадав. Зараз кажуть: та в колоні наполовину їхали цивільні люди. Брехня. Колони пропустили свідомо. Хтось за це отримав гарні гроші, – пояснює представник Головного розвідувального управління.

Говорить, дві колони йшли Славянськ-Краматорськ-Дружковка- Костінтиніявка і потім напряму на Донецьк. А дві колони пішли по маршруту Славянськ-Сєвєрськ –Артемівськ-Горлівка. Стрєлков зразу ж в’їхав у Горлівку. У Горлівці одна колона залишилася, а інша пішла на Єнакієве. Колони – це «Гради», бетеери, танки, бензозаправники. Тобто колона йшла дуже повільно. Розколошматити її «нєфіг» робити. Кілька штурмовиків і все. Можна забути про терористів як поганий сон. Донбас знову під контролем української влади. Але цього не зробили. І не зробили свідомо. А тепер ці «Гради» та танки гатять по наших хлопцях. І за це ніхто не несе відповідальності.

Кiлькiсть переглядiв: 207

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.