Повернутися до звичайного режиму

МИРГОРОДСЬКИЙ ХУДОЖНИК ПЕРЕДБАЧИВ ПОДІЇ НА ДОНБАСІ І ПРОРОКУЄ 3-ІЙ МАЙДАН

У Миргородському краєзнавчому музеї відкрили персональну виставку художника із Донбасу Андрія Ярошенка. Зараз чоловік проживає у Миргороді. Він учасник більше 30 виставок як обласного , так і всеукраїнського рівня. Роботи художника знаходяться в музеях України, а також у приватних колекціях України, Білорусі, Польщі, Італії, США, Ізраїлю.

Цей чоловік у Миргород приїхав із Горлівки.

/Files/images/Яна Козирєва.jpg На виставці представив роботи, котрі зміг вивезти із зони АТО.

Андрій Ярошенко – людина не ординарна. Цікавиться як живописом так і політикою. Багато спілкується з земляками із Донбасу. Має свої погляди на події, що відбуваються в Україні.

Пояснює, якщо олігархічні клани, керівництво держави не змінять свого ставлення на Україну як анклав, який можна безмірно експлуатувати за для власного збагачення, то третій майдан не за горами. І цей майдан буде набагато кривавішим і змете всіх «власть імущих».

– Керівництво держави, наша верхівка, наша еліта не можуть зрозуміти, що люди стали інші. Вони зовсім не такі, якими були 20 чи 10 років тому. Ті , хто біля керма держави ще й досі вважають, що їм може все зійти із рук. Але динаміка подій свідчить, що коли перша революція 2004 року пройшла безкровно, то друга вже із тисячами трупів. А якою буде третя? Хтось про це з наших керманичів думає? Навряд. І якщо в державі з погляду боротьби із корупцією, із розкраданнями коштів, судовим беззаконням із деолігархацією держави нічого не зміниться, то третій Майдан не за горами,– говорить Андрій Ярошенко.

Каже, події на Донбасі передбачив ще 10 років тому. Показує картину, на якій намальовано натюрморт із мандаринами , Юлією Тимошенко та гранатою. Із фото Юлії Володимирівни злазить облуда. Тобто люди вже почнуть бачити її такою, якою є її єство. Свічка Януковича вже догоріла, а Ющенка догоряє.

А на іншій картині, де зображені головні диригенти країни: Ющенко, Кучма, Тимошенко, Медведчук і інші, народжується монстр народного гніву.

Художник пояснює, що народ України жити по старому вже не зможе. Але, на жаль, політики ще й на сьогодні цього не розуміють.

На відкриття персональної виставки Андрія Ярошенка прийшли як поціновувачі живопису, так і його земляки та представники органів місцевого самоврядування.

– Наше знайомство із Андрієм Ярошенком відбулося вкінці минулого року. Стало відомо, що навпроти «Музею пам’яті жертв голодомору на Миргородщині» живе художник із Донбасу. Й намалював він картину, яку хотів би передати до цього музею. Картина на тематику про голодомор, про репресії. І на вечері пам’яті Олександра Андрійовича Горобця художник цю картину передав до«Музею пам’яті жертв голодомору на Миргородщині». На сьогоднішній виставці представлено більше 60 робіт Андрій Ярошенка, – розповідає директор Миргородського краєзнавчого музею Андрій Фесенко.

Пояснює, що у художника вже є кілька картин і на миргородську тематику, зокрема картини «Церква Івана Богослова»» та «Успенський собор».

Також слухайте РадіоНОВИНИ. від 20.04. 2015 року. Година пам’яті Антона Дмитровича Шевченка. АВТОР: Людмила ШЛЯХТА

Слово бере заступник міського голови Антоніна Нікітченко:

–Я не мистецтвознавець. Я звичайний глядач. І хочу сказати, що ці картини надзвичайні. Тут багато є таких картин, які змушують задуматися над сенсом життя. Працюють не тільки очі, не тільки серце, але доводиться працювати і мозкові. Для нашого міста виставки не є рідкістю. Бо маємо гарну плеяду миргородських художників. Я надзвичайно рада тому, що вона поповнилася ще одним художником. Хоч , звичайно, привели Вас у Миргород не дуже приємні події. Але ми дуже раді вас вітати в нашому чудовому місті. Ми можемо прилучитися до вашого надзвичайного мистецтва. Із усіх картин, які я сьогодні побачила, немає жодної, на якій не хотілося б зупинитися зором ще й іще раз.

Далі Антоніна Нікітченко передає вітання від імені міського голови Сергія Соломахи та вручає художникові букет квітів.

Також із дебютом на Миргородській землі Андрій Ярошенка привітали як місцеві художники, так і земляки-переселенці із Донбасу.

По закінченні офіційної частини присутні змогли помилуватися картинами художника і поринути у світ чудових пейзажів та картин на філософську тематику.

/Files/images/vistavka/х-1.jpg/Files/images/vistavka/х-10.jpg/Files/images/vistavka/х-2.jpg/Files/images/vistavka/х-4.jpg/Files/images/vistavka/х-3.jpg/Files/images/vistavka/х-5.jpg/Files/images/vistavka/х-9.jpg/Files/images/vistavka/х-8.jpg/Files/images/vistavka/х-7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 649

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.