КОБИЛА ГІЛЬДА ВБИЛА 8 ФАШИСТІВ, – УЧАСНИК КІННО-СПОРТИВНОГО СВЯТА

Минулої суботи у Дібрівці на іподромі кінного заводу організували кінно-спортивне свято. На нього приїхали як любителі коней та кінних перегонів з округи та сусідніх районів, так і гості із різних областей України.

Розпочали дійство о 10 годині ранку. Спочатку присутніх розважали концертом учасники художньої самодіяльності. А потім над іподромом розноситься звук фанфар.

/Files/images/Інна Горбовцова.jpg Голова Миргородської райдержадміністрації Юрій Коваленко відкриває кінно-спортивне свято. Пояснює, що його приурочено до 70-річниці Перемоги над нацизмом у Європі і до Дня пам’яті й примирення.

Слово бере голова Миргородської районної ради Анатолій Карбан. Каже, другий рік Миргородщина святкує це прекрасне кінно-спортивне дійство.

– Для цього працює колектив Дібрівського кінного заводу, для цього працює громада. Для цього стоять хлопці на сході України, які боронять нашу державу від російської окупації. Пам’ятаймо про те, що ми у 45 році разом із цілим світом перемогли нацистську Німеччину . У цьому, 2015 році, ми дійсно маємо перемогти російського окупанта, перемогти російського агресора, – говорить Анатолій Карбан.

За добросовісну сумлінну працю грамотами та подяками державного підприємства «Конярство України» під гучні аплодисменти нагородили найкращих працівників : тракториста Дібрівського кінного заводу Хлєбнікова Анатолія Борисовича , водія Литвина Анатолія Віталійовича , оператора машинного доїння Яценко Тетяну Миколаївну , майстра –наїзника Назаренка Григорія Миколайовича.

Присутніх зі святом привітав керівник філії Дібрівський кінний завод № 62 Микола Радченко. Також розповів , що зимовий період пройшов успішно , за цей час народилося 55 лошат .

Потім слово надали сільському голові Олексію Гришкові, котрий розповів , що вже стало доброю традицією проводити кінно-спортивне свято.

– Нехай коні рисисті , наїзники трудолюбиві принесуть вам гарний відпочинок , справжнє свято . Нехай весна оця чудова дасть вам натхнення , мир і здоров’я . Зі святом будьте здорові»- говорить Олексій Гришко.

Далі проводять театралізований парад. Любителям коней показують як рисаків орловської породи, так і коней ваговозів олександрійської породи. Один такий кінь може тягнути вантаж вагою до 2 тонн.

« Увага перший заїзд! У ньому розігрують приз на честь засновника Дібрівського кінного заводу князя Дмитра Романова»,– звучить від мікрофона.

Люди на трибунах жвавішають. Багато хто починає вгадувати, який кінь першим дійде до фінішу.

У перервах між перегонами гостям показують театралізовані ігри з участю коней.

«Я сам із Сум. У Миргороді не вперше. Сьогодні буду вболівати за земляка-наїзника Олександра Кравченка. А взагалі коней полюбив із дитинства. Ще із школи пам’ятаю найлегендарнішу історія про коней. Фашисти вивезли із Дібровки рисаків у Німеччину. Була там всесоюзна рекордсменка Гільда. То вона на бігах в присутності Гітлера вбила наїзника. Потім вбила ще 7 фашистських прихвоснів. Ніхто не зміг її приборкати. То ж її осліпили»,– розповідає Віктор Даценко.

Пояснює, вже після війни осліплу Гільду переправили у Дібровку. Серед сьогоднішніх рекордсменів є і її нащадки.

Переможцями кінних перегонів стали наїзники Ігор Родіонов, Андрій Прокопенко, Григорій Назаренко та Віталій Ключников.

Переможцям та призерам вручили грамоти, квіти та грошові премії.

/Files/images/breyn-ring/д-а.jpg/Files/images/breyn-ring/д-10.jpg/Files/images/breyn-ring/д-11.jpg/Files/images/breyn-ring/д-б.jpg/Files/images/breyn-ring/д-13.jpg/Files/images/breyn-ring/д-12.jpg/Files/images/breyn-ring/д-1.jpg/Files/images/breyn-ring/д-14.jpg/Files/images/breyn-ring/д-19.jpg/Files/images/breyn-ring/д-15.jpg/Files/images/breyn-ring/д-4.jpg/Files/images/breyn-ring/д-16.jpg/Files/images/breyn-ring/д-5.jpg/Files/images/breyn-ring/д-17.jpg/Files/images/breyn-ring/д-6.jpg/Files/images/breyn-ring/д-7.jpg/Files/images/breyn-ring/д-22.jpg/Files/images/breyn-ring/д-8.jpg/Files/images/breyn-ring/д-3.jpg

Обласне свято Ех коні коні. Дібрівський кінний завод

Кiлькiсть переглядiв: 480

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.