ВЕЛОСИПЕД КОШТУЄ, ЯК АВТОМОБІЛЬ СЕРЕДНЬОГО КЛАСУ

Минулої суботи в Хоролі пройшов 3 етап чемпіонату України з велотріалу. Учасники змагалися у 4 категоріях: еліта, експерти, юніори, любителі.

/Files/images/Яна Козирєва.jpg Як на мене, то це досить своєрідний вид спорту, адже один не вірний стрибок - і можна травмуватися. З іншого боку, неможливо передати ті емоції, які переповнюють тебе, коли учасник змагань готується подолати перешкоди. У такі моменти дуже важливою є підтримка рідних та друзів, адже якщо в тебе ніхто не вірить, то ти втрачаєш віру в себе. На щастя, хлопці були досить дружніми та всіляко намагалися допомогти та підтримати один одного. Кожен прагнув показати всі свої уміння та деякі з «норовливих» перешкод давалися досить тяжко.

Кожен учасник у своїй категорії повинен був пройти певну кількість перешкод. Були і штрафні бали. За торкання рукою, ногою, іншою частиною тіла та велосипедом, крім коліс, до перешкод або ж за межі траси учасник отримував певну кількість штрафних очок. Обов’язкова умова – подолати перешкоду за 2 хвилини, якщо перешкода долалася за більший час, то це теж було порушенням.

Велотріал (англ. Biketrials) – дисципліна, що полягає в подоланні перешкод на велосипеді. Перешкоди можуть бути природними або штучними: парапети, камені, колоди, дошки. Головною метою є подолання серії перешкод, не спираючись ногами, руками та іншими частинами тіла об землю чи перешкоди. Велосипедний тріал зародився наприкінці 70-хх років у Іспанії.

Мототріалісти стали створювати спеціальні велосипеди, щоб на них тренувалися діти, але незабаром велотріал став самостійним видом спорту і почав стрімко розвиватися.

Велосипеди учасників виготовлені за спеціальною технологією, яка дозволяє їм з легкістю стрибати вгору. Але спеціальний велосипед для велотріалу коштує, як автомобіль середнього класу. Звісно, не кожний може його собі дозволити. Деякі з хлопці не просили гроші в батьків, а заробляли самостійно, потім купували деталі і майстрували нічим не гірший велосипед.

Добре попрацювали як організатори змагань, так і самі судді, зробивши все необхідне, щоб учасники та вболівальники почувалися добре. Змагання такого рівня вже 4 раз проводять на території кафе «Хорол-1», котре славиться своїми борщами та м’ясом спеціального приготування.

У категорії «Еліта» перемогу здобув Крат Владислав із Києва. Серед «Експертів» переміг кременчужанин Свір Сергій. У категорії «Юніори» перемогу присудили Вдовіченку Максиму із Одеси. А серед «Любителів» переміг киянин Головащук Данило.

Детальніше про перебіг змагань у нашому телесюжеті Чемпіонат України із велотріалу 3 етап

/Files/images/kvk/вело-10.jpg/Files/images/kvk/вело-1.jpg/Files/images/kvk/вело-11.jpg/Files/images/kvk/вело-12.jpg/Files/images/kvk/вело-16.jpg/Files/images/kvk/вело-19.jpg /Files/images/kvk/вело-15.jpg/Files/images/kvk/вело-17.jpg/Files/images/kvk/вело-18.jpg/Files/images/kvk/вело-2.jpg/Files/images/kvk/вело-21.jpg/Files/images/kvk/вело-22.jpg/Files/images/kvk/вело-23.jpg/Files/images/kvk/вело-24.jpg/Files/images/kvk/вело-3.jpg/Files/images/kvk/вело-4.jpg/Files/images/kvk/вело-5.jpg/Files/images/kvk/вело-6.jpg/Files/images/kvk/вело-7.jpg/Files/images/kvk/вело.jpg/Files/images/kvk/вело-9.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 369

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.