У ТУРНІРІ УЧАСТЬ ВЗЯЛИ ДВОЄ БРАТИКІВ ТА СЕСТРИЧКА

Вже в котре курортне місто Миргород збирає шахістів з усієї України та сусідніх держав з метою популяризації шахів серед населення, підвищення спортивної майстерності та виконання кваліфікаційних нормативів.

Сьогодні ми відвідали середню школу номер 5. Саме тут, в актовій залі навчального закладу проводять 14 Міжнародний шаховий турнір « Миргород 2015». Розпочався він 18 липня і тривав 7 днів. Програма заходу передбачала проведення 5 турнірів :
Турнір «А» – відкритий рейтинговий турнір « Myrgorod open –2015» з обрахунком коефіцієнту ЕЛО.
/Files/images/Яна Козирєва.jpg Турнір «Б «– допускаються всі бажаючі з ІК України не більше 2250 ( з обрахунком національного рейтингу України)
Турнір «В» – у ньому беруть участь юнаки та дівчата 2001 року народження та молодші.
Турнір «Г» – це турнір зі швидких шахів, допускаються всі бажаючі.
Турнір «Д» – бліц турнір, до нього, також, допускаються всі бажаючі.

Ми поспілкувалися з кількома учасниками фестивалю. То ж знайомтеся, киянка Даша Вілінська. Дівчині 11 років.
–Як давно ти займаєшся шахами і чи бувала раніше в Миргороді ?
– Я займаюся шахами вже п’ять років, а в Миргороді я не перший раз. У мене тут живе бабуся, тому фактично кожне літні канікули я проводжу тут.
– Я чула, що від вашої сім’ї беруть участь чотири особи.
– Так, нас п’ятеро в сім’ї , є ще одна маленька сестричка. Але зараз , на жаль, старша сестра захворіла, тому вона зараз не бере участь, а ми троє беремо : молодшому брату п‘ять, старшому – дев’ять, а сестрі 13 років.
– Хто тебе навчив грати в шахи ?
– Навчив мене грати тато.
– Для тебе шахи - це хобі чи якийсь спортивний азарт?
– Це спортивний азарт, бо я вже виступала на чемпіонаті України і виступила непогано. Також, виступала на багатьох турнірах. Батьки хочуть, щоб я стала професіоналом у шахах і досягла певних успіхів..

Також, з нами поспілкувалася мама однієї з учасниць цього турніру.
– Звідки ви приїхали і як вас звати?
– Лук’янова Тетяна Михайлівна, приїхали ми з Хмельницького. Моя донька Ксенія Лук’янова буру участь у турнірі В. Ми у вашому пречудовому місті вже в друге , а про турнір почули минулого року , але не мали змоги приїхати, тому приїхали цього року. Нам тут дуже подобається, можливо, будемо приїжджати ще.
– Скільки років займається ваша донька шахами і це дня неї хобі чи вже спортивний азарт?
– Ксені дев’ять років, вона почала займатися шахами з тих пір, як пішла до школи . Спочатку ми думали, що просто займатимемося для себе, а зараз це вже не просто хобі . Щось вже почала виходити і доньці подобається. Зараз вона вже має другий спортивний розряд, двічі була чемпіонкою міста, причому і серед хлопців теж. Там хлопці на рік старші хрестяться, коли за дошку сідають. У нас взагалі дівчата сильніші в місті. Якось було, що на чемпіонаті міста усі призові місця мали дівчата. То ж не знаю чи варто вірити тим, хто каже, що шахи суто чоловічий вид спорту.

Серед переможців та призерів фестивалю є і шахісти із Полтавщини. У турнірі «А» призерами стали полтавці Олексій Соловчук та Станіслав Василів. У турнірі «Б» журі перемогу присудило Володимиру Бондару із Комсомольська. Призерами стали Валерій Кукушкін із Карлівки та Олексій Модло із Ромодану. А у турнірі «В» (юнаки та дівчата 2001 р. н. і молодші) призером став миргородець Захар Іщенко.
Переможцям вручили кубки фестивалю, а також переможці та призери отримали грамоти, медалі і грошові премії.

/Files/images/breyn-ring/breyn-ring/шахи-1.jpg/Files/images/breyn-ring/breyn-ring/шахи-2.jpg/Files/images/breyn-ring/breyn-ring/шахи-3.jpg/Files/images/breyn-ring/breyn-ring/шахи-4.jpg/Files/images/breyn-ring/breyn-ring/шахи.jpg/Files/images/breyn-ring/breyn-ring/шахи-5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 381

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.