ЯК ФЕРМЕРИ МИРГОРОДЩИНИ СВОЇХ КОЛЕГ ЗУСТРІЧАЛИ

Напередодні Яблучного Спаса у полтавських фермерів в гостях перебували їхні колеги із Черкаської області. Візит відбувся на запрошення заступника голови Полтавської АФЗ Віктора Бурлаки. Він же й був одним із ініціаторів розробки культурної програми для фермерів черкаського краю.

Протягом трьох днів гості із Черкащини вивчали кращий сільськогосподарський досвід аграріїв Полтавського краю. Але не лише вивчали досвід, а й збагачувалися духовно, побувавши у багатьох історико-культурних місцях Полтавщини. Також організатори поїздки подбали і про дозвілля гостей.

/Files/images/korespondenti/Шляхта.jpg До незабутніх вражень від відвідання Миргорода та Сорочинського ярмарку додалися і враження віз нічної екскурсії музеєм –заповідником Миколи Гоголя. Черкаські гості побачили і гоголівського чортика, і русалок, і демонів, і закоханих Галю та Левка, а також загадали бажання на камені біля грота.

Також слухайте
"Інтерв’ю із миргородцями перед Днем Знань. АВТОР Катерина САВЕНКО"

– Наша основна мета – здружити фермерів, щоб кожен із нас ен був поодинці, а відчував підтримку. Бо, як кажуть, гуртом і батька легше бити. Від таких зустрічей я бачу лише позитив, бо ми всі здружуємося, обмінюємося контактами, знаходимо однодумців і партнерів У фермерів зараз багато проблем, і найболючіше це те, що ми фактично не захищені законом. Мають місце непоодинокі випадки рейдерських захоплень господарств. Тому , обмінюючись досвідом, ми ще й обговорюємо нинішній стан фермерства в Україні, – пояснює віце-перзидент АФЗУ, голова Черкаської АФЗ Віктор Гончаренко.

Говорить є вже й певні напрацювання у взаємовідносинах із владою. Скажімо , нещодавно в Києві за ініціативою президента АФЗУ Івана Томича було організовано круглий стіл за участю Генеральної прокуратури, міністерства внутрішніх справ, Держкомзему та інших структур. Фермери могли безпосередньо представникам правоохоронних органів чи того ж Держкомзему висловити своє бачення у взаємовідносинах влади та фермерів, надати документи чи інформацію про незаконні дії місцевих органів влади чи рейдерські захоплення їхнього майна.

– У липні делегація фермерів Полтавської області побувала з робочим візитом у своїх колег із Черкащини. Поїхали представники із 11 районів області. Зараз фермери Черкащини приїхали на благодатну полтавську землю. Дехто каже: для чого ці поїздки, вони нічого не дають. З цим твердженням абсолютно не погоджуюся. По-перше , це обмін досвідом, це можливість познайомитися із технологічними новинками. А ще це культурне та духовне збагачення . Бо не хлібом єдиним живе людина. Ми ж за роботою іноді світу білого не бачимо. Ось такі поїздки – це не просто отримання певного досвіду чи пізнання краю. Це ще й можливість гуртувати фермерів у єдину, монолітну силу, котра може протиставити себе будь-яким неправомірним діям, хай би від кого вони не йшли. Бо у згуртованості та єдності наша сила, – пояснює заступник Полтавської АФЗ «Відродження Полтавщини» Віктор Бурлака.

До речі, детальніше про перебування черкаських фермерів на полтавській землі у наших фото матеріалах та у фільмі.

Як ПОЛТАВСЬКІ фермери зустрічали своїх колег із ЧЕРКАЩИНИ Частина перша

Як ПОЛТАВСЬКІ фермери зустрічали своїх колег із ЧЕРКАЩИНИ Частина друга

/Files/images/fond/ВГ-1.jpg/Files/images/fond/ВГ-2.jpg/Files/images/fond/ВГ-3.jpg/Files/images/fond/ВГ-4.jpg/Files/images/fond/ВГ-5.jpg/Files/images/fond/ВГ-6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 260

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.