УЧНІ ОЗДОРОВИЛИСЬ НЕ ТІЛЬКИ ТІЛОМ, А Й ДУШЕЮ

Всесвітній день туризму - свято, що відзначається щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.

Це свято у 1979 р. встановила Генеральна асамблея Всесвітньої туристичної організації в Іспанії
Вже традиційно навчальні заклади Миргорода проводять заходи до всесвітнього дня туризму.

/Files/images/korespondenti/Вікторія Лисенко.jpg Слово «туризм» походить від французького “tourisme” – прогулянка, подорож – подорожі у вільний час пов’язані з від’їздом за межі постійного проживання і один з видів активного відпочинку, який поєднує відновлення продуктивних сил людини з оздоровчими, пізнавальними, спортивними та культурно-розважальними цілями.

Про те, як відзначили всесвітній день туризму у середній школі № 1 розповідає учениця 8-Б класу цієї школи Наташа Стельмашова:
– Я була у складі нашої команди. Команда 8-Б класу брала участь у туристичних змаганнях які проходили у березовому гаю на так званій «тарілочці». Спочатку у нас був конкурс на виживання в екстремальних умовах. Учитель географії зробив нам завдання, щоб ми могли показати як можна вижити в лісі без спорядження, запасів їжі, вогню. .А потім нас запросили на змагання. По закінченню змагань ми разом із своїм класом зварили кашу. Її зварити нам допомогла наш класний керівник Блогощюк Татьяна Іванівна. А взагалі у змаганнях брали участь учні з 5 по 11 класи це близько трьохсот осіб.

Учні спеціалізованої середньої школи № 5 вже традиційно всесвітній день туризму відзначають на так званому «острові». Мені вдалося поспілкуватися із завучем цієї школи Оленою Ярославською.

– Вже традиційно наша школа проводить всесвітній день туризму на цій території. Учні 6-8 класів– одна вікова категорія і 9– 11 класів– старша вікова категорія. Що входить в конкурсну программу? По- перше:візетівка команди, де учні представляють назву команди та девіз. Звичайно тут враховується їхня згуртованість, організованість і відповідність тематиці. Другий конкурс у нас – це конкурс «туристичне багатоборство», де діти показують швидкість та свої вміння у вправах стосовно туризму-це і різноманітні переправи, маятники, мателики, підлази . Третій конкурс– це у нас туристична пісня, де клас повинен проявити себе, показатись єдиною, цілісною командою і передати туристичний дух. Невідємна частина нашого свята– це туристична каша.Жоден турист не може вижити, мабуть, буз справжньої туристичної каші. Діти її чекають і свято це дуже люблять!– пояснює Олена Ярославська.

Для учнів школи це був не просто туристичний похід, а й нові досягнення. А ще усі отримали масу позитивних емоцій та оздоровились не тільки тілом, а й душею.

/Files/images/kvk/т.jpg/Files/images/kvk/т-1.jpg/Files/images/kvk/т-2.jpg/Files/images/kvk/т-3.jpg/Files/images/kvk/т-4.jpg/Files/images/kvk/т-5.jpg/Files/images/kvk/т-6.jpg/Files/images/kvk/т-7.jpg/Files/images/kvk/т-8.jpg/Files/images/kvk/т-9.jpg/Files/images/kvk/т-10.jpg/Files/images/kvk/т-11.jpg/Files/images/kvk/т-12.jpg/Files/images/kvk/т-13.jpg/Files/images/kvk/т-14.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 413

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.