Повернутися до звичайного режиму

ВАСИЛЯ ТРЕТЕЦЬКОГО ВБИЛА КОРУПЦІЯ І ЗРАДА, – ВІКТОР ГАЛИЧ

Кожна епоха і кожна нація народжує своїх героїв, які стають взірцем для наступних поколінь.

У листопаді 2013 року в місті Києві виник Євромайдан, який народив сотні менших майданів і майданчиків по всій Україні, а згодом переріс у Революцію Гідності. Багато жителів Миргорода і Миргородського району щиро підтримали цю Революцію і словом, і ділом.

/Files/images/Бойко.jpg Вже 30 листопада 2013 року в Миргороді відбувся перший мітинг, учасники якого засудили антиконституційні дії очільників влади і оголосили безстрокову акцію протесту. Наступного дня група миргородців відправилась до Києва, щоб взяти участь у Народному віче. Серед них був і колишній міський голова Миргорода Василь Пилипович Третецький.

11.30 дня. Біля будинку, де вбили Василя Третецького (вул. Кашинського) збираються люди. Кілька чоловік встановлюють прапори, запалюють лампадки. Ось підвозять звукопідсилювальну апаратуру.

О 12.05 розпочинають мітинг. Отець Роман Українського православної церкви Київського патріархату освячує меморіальну дошку та

–Я хочу подякувати усім, хто долучився до виготовлення та встановлення меморіальної дошки Василю Пилиповичу, хто був поряд з ним, коли він був на Майдані, усім, хто розумів і поважав цю людину. Також хочу подякувати Миргородській міській організації «Хартія «Пам’ять» , котра була ініціатором виготовлення та встановлення меморіальної дошки, – говорить Віктор Козоріз.

Далі до присутніх звертаються соратники та побратими Василя Третецького.

– Чи втратили ми Василя Пилиповича? Ні! Не втрачається надій, не втрачається віра. Віра вте, що ми можемо. Навіть у нашому маленькому Миргороді ми можемо робити зміни і зробимо їх неодмінно,– говорить голова Миргородської райради Анатолій Карбан.

Пояснює, єдність, яку пропагував Василь Пилипович, те об’єднання навколо нашої мови, культури, традицій, віри та нашої церкви є непорушними.

ТАКОЖ СЛУХАЙТЕ РадіоНОВИНИ "Репортаж із відкриття меморіальної дошки Василеві Третецькому. АВТОР Владислава ХМЕЛЕНКО

До мікрофона запрошують Віктора Галича, голову асоціації фермерів і приватних землевласників.

–Спілкуюся у Києві, у Полтаві, у нас із очільниками місцевими говорю і аналізую, чи є люди такого масштабу як Василь Третецький. Ви знаєте – немає, не зустрічав. Може в певній мірі такі є серед наших волонтерів, котрі віддають своє , а ще серед бійців АТО, котрі воюють за честь і славу, а не за гроші і почесті. А серед наших очільників не зустрічав нікого навіть близько. Людей із такою самовіддачею, із таким патріотизмом, із таким духом немає.тут крім крові патріота є й кров тиранів. Про це забувати не треба. Головне питання на сьогодні: хто вбив Василя Пилиповича? Я можу відповісти: Василя Третецького вбила корупція і зрада, – каже Віктор Галич.

Нагадаємо, що 16 березня 2014 року о 14-ій години в Миргороді мало проходити чергове народне віче. Василь Третецький мав його вести. Близько 13 години 10 хвилин він вийшов із будинку, у якому мешкав. Сів у машину. Але проїзд йому заблокували автомобілем. Він вийшов із машини. На нього накинулися троє у Балаклава. Почали бити, Василь Третецький активно оборонявся. Це зафіксувала відеокамера на будинку. Тоді в нього вистрелили з помпової рушниці. Заряд потрапив у стегно, перебивши головну артерію та пошкодивши кістку. Рана була до 20 сантиметрів у діаметрі.

Чоловік втратив біля 80 % крові. Йому провели переливання крові та зробили операцію.

Рентгенограма показала, що у тілі застряло 40 дробин від заряду.

А 25 березня 2014 року Василь Третецький приєднався до героїв Небесної сотні.

/Files/images/kruti/Т-1.jpg/Files/images/kruti/Т-2.jpg/Files/images/kruti/Т-3.jpg/Files/images/kruti/Т-4.jpg/Files/images/kruti/Т-5.jpg/Files/images/kruti/Т-6.jpg/Files/images/kruti/Т-7.jpg/Files/images/kruti/Т-8.jpg/Files/images/kruti/Т-9.jpg/Files/images/kruti/Т-10.jpg/Files/images/kruti/Т-12.jpg/Files/images/kruti/Т-13.jpg/Files/images/kruti/Т-14.jpg/Files/images/kruti/Т-15.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 456

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.