КАРТИНИ ІЗ ПУХУ ТОПОЛІ- ЗАВОРОЖУЮТЬ

29 січня в краєзнавчому музеї у Миргороді відбулась виставка робіт трьох митців, котрі мають талановиті, золоті руки.

/Files/images/korespondenti/Даша.jpg Одна з них - Шевченко Атта Юріївна, котра прикрашає своїми гарними витворами наш славнозвісний курорт.
На виставці Атта Юріївна представила свої роботи з тополиного пуху(а їх близько 40). Це картини неймовірної краси на бархатному папері.
Шевченко Атта Юріївна отримала звання Заслужений майстер народної творчості України у 1981 році.
Відомі Шевченко і Гоголь, церкви та кавун, змія біля бювету на курорті – це все квіткові витвори цієї жінки.
Багато гостей, котрі відвідали виставку, виразили свою повагу Атті Юріївні. З найкращими побажаннями виступили: Начальник Миргородського відділу культури і туризму Педченко Лариса Миколаївна, Голова Миргородського мистецького об’єднання «Творчість» Шкурко Анатолій Олексійович, керівник Творчого громадянського союзу Рошенко Андрій Генадійович, а також подруги і близькі люди Атти Юріївни. А сама Атта Юріївна ознайомила глядачів зі своєю біографією.
Разом з Аттою Юріївною у виставці брала участь Попа Галина Вікторівна, котра представила людям свої вироби із лози, різноманітність яких дуже широка.
У 1986 р. після Чорнобильської аварії, відпочиваючи на курорті «Миргород»,вона побачила роботи А.Ю.Шевченко, які надихнули її на початок творчої діяльності.
Працювала у Будинку творчості в Олевському районі, де вела гурток лозоплетіння. Разом з гуртківцями брала участь у виставках дитячої та юнацької творчості, де займала призові місця.
Глядачі виставки також не могли не помітити роботи молодої талановитої дівчини Хребтової Анастасії.
Ще з дитинства проявлялась її творча натура. Настя мала акторські та музикальні здібності. Тому у п’ятирічному віці пішла до музичної школи, яку закінчила із Червоним дипломом. Зараз навчається у Миргородській спеціалізованій школі № 5, яку у цьому році закінчить.
Дівчина представила свою вишивку. Ці сонячні, гарні роботи радували глядачам око.
Як говорила сама Настя: «Вишивання мене заспокоює. Хоча іноді я відчуваю його згубний вплив. Не всі можуть зрозуміти, як можна витримати і закінчити роботу, тим паче, якщо вона велика за розмірами. Та я відповідаю, що це мені подобається».
Дійсно, роботи цих творців заворожують. І Атта Юріївна, і Галина Вікторівна, і юна Настя Хребтова є справжніми майстринями. Ми надіємося, що їх роботи ще довго будуть радувати нас.
По закінченні офіційної церемонії відкриття виставки на всіх гостей чекав фуршет з різними смаколиками.
Виставку можна оглянути ще протягом кількох тижнів. Приходьте у краєзнавчий музей, щоб на власні очі побачити цю всю красу.

/Files/images/vistavka/Фермери 337.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 340а.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 341.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 351.jpg /Files/images/vistavka/Фермери 349.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 359.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 362.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 363.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 365.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 386.jpg /Files/images/vistavka/Фермери 378.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 381.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 383.jpg/Files/images/vistavka/Фермери 390.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 396

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.