Аграрії Полтавщини вийшли на акцію протесту

/Files/images/korespondenti/Хмеленко.jpg У вівторок аграрії провели акції протесту проти податкової та земельної політики уряду. Вони пройшли в обласних центрах, а також під стінами Верховної ради України. Полтавські фермери та приватні землевласники зібралися в районі Подолу біля траси Київ– Харків.

А ще дивіться у чому парадокс людського буття

–Ми рух транспорту не перекривали, бо все ще сподіваємося , що голос аграріїв буде почуто. Ми ж нічого такого не вимагаємо. Просто хочемо працювати в нормальних умовах. У нас немає бюджетних субсидій, як в ЄС. Але аграрії на них і не претендують. Для фермерів та інших сільгоспвиробників ідеальний варіант підтримки – спецрежим ПДВ. Це не корупційний механізм. Чиновник до нього не може прикласти руку. Уже зараз вперше за останні 15 років спостерігаємо зменшення обсягів виробництва, наприклад, в птахівництві. Йде спад в тваринництві та свинарстві. Молочне виробництво і так збиткове, а при новому Податковому кодексі корови,свині підуть під ніж. Остануться дві,три рентабельні культури на Україні і все, а інше буде знищено,– говорить миргородський фермер, голова АФЗ відродження Полтавщини Віктор Галич.

Також читайте та дивіться "ВЕЛОСИПЕД КОШТУЄ, ЯК АВТОМОБІЛЬ СЕРЕДНЬОГО КЛАСУ"

Голова Хорольської АФЗ Микола Москалець також категорично засудив іні ціативи уряду про новації у системі оподаткування. Пояснив, що Україна зараз і так, завдяки недолугій політиці уряду, стала сировинним придатком. Знищено на корені переробн7у промисловість. І ніхто із присутніх не бажає своїм дітям ставати наймитами на рідній землі чи шукати щастя по країнах Європи.
За словами учасників протесту за останні пів року фіскальне навантаження на аграрного виробника зросло в 41 раз. Аграрний сектор втратив лише в минулому році 20 мільярдів гривень оборотних коштів.

– Всі ці податкові новації для того, щоб послабити фінансово кожного фермера, кожне сільскогосподарське підприємство. Щоб не було можливості розвиватися, Коли ми будемо бідними і перейдемо на бартер, то тоді буде легше запровадити ринок землі. В сьогоднішніх умовах цей механізм запускати не можна, бо на сьогоднішній день правоохоронну і судову гілку влади дієвою назвати важко. Тепер відносно скасування ПДВ і загальної системи оподаткування. Я вам озвучу такі цифри: на кінець 1991 року в Україні було 9 мільйонів корів дійного стада, на сьогоднішній день їх стало 1,5 мільйона. То ж куди куди ми йдемо, чим ми будемо годувати наших дітей. Сьогодні рідко знайдеш на прилавках натуральну молочну продукцію. Сьогодні будуть казати, що це проплачений мітинг. Ні! Це не проплачений мітинг! Я борюся не лише за підприємство,я борюся за село в якому народився, виріс і прожив свої 57 років,– говрить депутат Полтавської обласної ради , генеральний директор ТОВ АФ «ім. Довженка» Віктор Скочко.

Також учасники акції протесту виступили проти законодавчих ініціатив уряду відносно оренди землі на 49 років. Бо це, фактично, прихований продаж землі.

/Files/images/Акція-1.jpg/Files/images/Акція-7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 287

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.