Шукаючи Європу , знайшли Україну


/Files/images/korespondenti/Гречуха.jpg Минулої п’ятниці у Миргородській спеціалізованій школі № 5 до річниці подій на Майдані провели тематичний вечір «Шукаючи Європу, знайшли Україну».

Це не перший захід патріотичного спрямування, що проводиться у цьому навчальному закладі.

На вечір прийшли учні 8–11 класів, волонтери, учасники Майдану.

– … ми на Вкраїні – таки український народ,
А не просто юрба, що у звітах населенням зветься.
І що хміль наш – у пісні, а не у барилах вина,
І що щедрість – в серцях, а не в магазинних вітринах.
І що є у нас мова, і що українська вона,
Без якої наш край – територія, а не Вкраїна,– звучить зі сцени.

/Files/images/breyn-ring/газета-1 б.jpg/Files/images/breyn-ring/Газета-а.jpg

Далі до слова запрошують активного учасника Київського та Миргородського майданів, депутата Миргородської районної ради Анатолія Карбана.

– На Майдан мене привело те, що образили наших дітей. До 1 грудня 2014 року ми сперечалися із нашою старшою та меншою доньками про те, що майдан має бути і він повинен бути як очищення. Ми маємо красиво і мирно ввійти у вільну Європу. Але без тих політиків, які вже усім набридли. Я міг погоджуватися із доньками, міг не погоджуватися. Але в ніч на 30 листопада влада дозволила собі образити усміхнених студентів вищих навчальних закладів Києва, а також всіх, хто приїхали підтримати наше прагнення жити за європейськими цінностями, за європейськими законами. Я цього не зміг стерпіти і вранці 1 грудня вже був у Києві на Майдані. Дуже сподівався на зустріч із старшою донькою біля університету Шевченка. Але той плин люду, що був , підхопив настільки, що ми з донькою змогли побачитися вже увечері, коли було захоплено Київську міську адміністрацію,– розповідає Анатолій Карбан.

Зі сцени звучать патріотичні пісні, інсценізації подій на майдані, інсценізації у формі театру тіней. Присутніх настільки заворожують виступи учнів, що неодноразово лине гучне «бра-а-аво-о».

За словами заступника директора школи із виховної роботи Олени Ярославської, за допомогою тематичного вечора хотіли до учнів донести не трагізм Майдану, а втілення ідей Майдану у майбутньому . Хотіли донести до дітей той позитив, котрий був основою з самого початку Майдану.

Від редакції. Даний матеріал також буде цього тижня надруковано у газеті "Прапор перемоги"
Кiлькiсть переглядiв: 284

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.