Птах гине, залишившись на 6 годин без їжі

У Миргородській спеціалізованій школі № 5 у фойє організували виставку «Допоможемо зимуючим птахам!»

Учні школи підготували плакати з корисною інформацією та змайстрували годівнички різних форм та із різних підручних матеріалів. Ці годівнички, після презентації, повісили на подвір’ї школі .

/Files/images/korespondenti/Капуснікова Даша.jpg Під час виставки учні мали змогу познайомитися із так званим «Меню пташиної їдальні» До цього меню входять сире насіння соняшника, дині, кавуна, гарбуза, кабачка, плоди калини, горобини, білий хліб, не солоне сало та варена картопля « в мундирах» . Ще пташкам можна крупи пшона, вівса та гречки . Але й є те, чого не можна їсти зимуючим птахам . Це чорний хліб, рисова крупа, солоні сухарі та горішки.

До речі, не зайве знати, що із 10-ти зимуючих птахів весну зустрічає тільки один . Птахи гинуть не від холоду, а від голоду.

За короткий світловий день пташкам важко знайти потрібну кількість корму.

Залишившись на 6 годин без їжі – птах гине.

Багато молодих птахів гине ще в першу зиму після народження .

Також читайте та дивіться " Миргородський притулок-табір смерті"

Між іншим, синиця за рік знищує близько 6,5 млн. яєць шкідливих комах . Пара синиць оберігає від шкідників плодовий сад із близько 40 дерев. За 14-16 днів синиця приносить пташенятам 2 кг різних комах .

За період відгодовування одного виводку пара горобців знищує до 30 тис. комах .Зграйка горобців знищує до 3000 насінин бур’янів щодня .

Дятел до 300 разів на день приносить гусениць і комах своїм пташенятам .За зимовий день дятел з’їдає біля 150 короїдів .

Грак за 1 день під час оранки з’їдає 400 комах .Ворони і галки знищують під час оранки із ґрунту личинок хрущів та дротянок.

Недаремно птахів називають друзями нашими меншими. А щоб ці друзі радували нас своїм співом та захищали сади і городину від шкідників, їм потрібно допомагати у зимовий час.
/Files/images/vistavka/д.jpg/Files/images/vistavka/д-1.jpg/Files/images/vistavka/д-2.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 319

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.