Повернутися до звичайного режиму

Про Петра І та Катерину говорять на Полтавщині

/Files/images/korespondenti/Стельмашова.jpg Провели засідання громадської ради при голові Миргородської районної ради. Вела засідання Лідія Ребрик.

На засідання громадської ради винесли 4 питання: 1. Про стан профілактики злочинності в Миргородському районі 2. Співпраця закладів культури району з органами місцевого самоврядування, виконавчої влади та громадськими організаціями 3. План роботи громадської ради на 2017 рік 4. Різне
По першому питанню виступив Віталій Додух, начальник сектору моніторингу Миргородської поліції .

Він проінформував присутніх про кількість та види злочинів, скоєних по Миргороду та району за січень-листопад 2016 року.

– Що стосується по видах злочинів, то по-перше, в цьому році в нас жодного вбивства немає на території району. У минулому році їх було чотири.

Також всього в нас скоєно 463 крадіжки, це і по місту, і по району. В минулому році їх було 501 крадіжка. Проте є і негативні моменти. У цьому році вже скоєно 35 квартирних крадіжок. У м минулому їх будо лише дев’ятнапдцять,– розповів представник поліції.

Також Віталій Додух відповів на запитання присутніх. Зокрема, голову Полтавської обласної асоціації фермерів і приватних землевласників Віктора Галича цікавила інформація відносно чуток про появу в Миргороді маніяка , що нападає на жінок.

Начальник сектору моніторингу Миргородської поліції проінформував присутніх, що мова про маніяка не йде. Всі 3 напади на жінок скоєні в один день протягом години. Дану особу зафіксували камери відео спостереження. То ж злочинця активно шукають.

По другому питанню порядку денного виступила начальник відділку культури і архіву Миргородської райдержадміністрації Наталія Халдай.

Вона розповіла про діяльність відділу культури, про налагодження співпраці із місцевими територіальними громадами.
Також пояснила, що у центральній районні бібліотеці постійно діє стенд «Влада інформуй», де розміщуються різні розпорядження, рішення сесій, колегій. А у публічних бібліотеках, що діють на території району, організовані інформаційні куточки, виставки, стенди місцеве самоврядування. На базах бібліотек діють громадські депутатські приймальні у рамках інформаційно-моніторингової системи – «Вектор самоврядування».
Юрія Скляра, голову районного козацького товариства «Миргородський полк українського козацтва» зацікавило питання моніторингу відділом культури тих, хто займається наданням екскурсійних послуг у санаторно-курортних закладах Миргорода.

За словами Юрія Скляра часто екскурсоводи , проводячи екскурсії, послуговуються перекрученою інформацією, нав’язують гостям тезу, що величчю Полтавщини були російські царі Петро І та Катерина. Ніби історії України до цього й не існувало.

Дана інформація була взята до відома та додаткового вивчення.

Кiлькiсть переглядiв: 429

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.