Останні роки, це роки боротьби з російським агресором

/Files/images/korespondenti/Капуснікова Даша.jpg Сьогодні Україна відзначає День Соборності. Урочистості з нагоди свята відбулися і у Миргороді у Сквері Козаку.

Розпочалося свято із урочистого підняття державного прапора.

Далі слово надають Миргородському міському голові Сергію Соломасі:

-Українці завжди прагнули до цілісної держави, завжди прагнули жити у Соборній незалежній Україні. Останні 25 років – це досить складні роки становлення незалежної України. Останні роки – це роки боротьби із агресором, з Росією. Саме вони найбільше показали прагнення українців до незалежності, до соборності.

Крім того на урочистостях виступили завідувач Миргородської міської бібліотеки для дітей Ніна Макуха, директор Миргородського краєзнавчого музею Андрій Фесенко.

По закінченні урочистостей присутніх запросили у краєзнавчий музей переглянути тематичну виставку до Дня Соборності.

Також дивіться:" У Києві стоять вагони, у яких їздили Столипін, Сталін, Щербицький"

22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві в урочистій атмосфері відбулося проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу. У зачитаному на зборах “Універсалі соборності”, зокрема, відзначалося: “Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка”.

Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.

Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» йдеться в указі Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року./Files/images/vistavka/с-1.jpg/Files/images/vistavka/с-2.jpg/Files/images/vistavka/с-5.jpg/Files/images/vistavka/с-7.jpg /Files/images/vistavka/с-8.jpg/Files/images/vistavka/с-9.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 392

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.