Чи збирався хтось підірвати станцію Ромодан?

Вже два тижні серед мешканців Ромодана, навколишніх сіл хтось поширює чутки, що Слобідська сотня добровольчого батальйону ОУН планувала та планує підірвати вузлову станцію.

Минулої суботи керівництво сотні провело прес-конференцію для ЗМІ.

/Files/images/korespondenti/Марченко.jpg – Чутки про блокування, про підрив вузлової станції Ромодан з’явилися ще в червні. На 15 червня планувався приїзд у Миргород депутатів Семенченка, Соболєва і або Пастуха, або Парасюка, щоб розповісти про громадський рух «Визволення». Ми думали орендувати районний будинок культури. Але в депутатів виникли термінові справи, то вони приїхати не змогли.

А потім під вечір в Ромодан прибула нацгвардія.

По селу ходили нацгвардійці із вставленими в автомати рожками, повністю екіпіровані, в бронежилетах, з раціями,– пояснив Леонід Литвиненко, командир Слобідської сотні.

Зразу ж пішли чутки, що Семенченко хоче блокувати станцію, а добровольчий батальйон ОУН взагалі хоче її підірвати.

Розповів, ребілітаційний центр ОУН знаходиться під Ромоданом у Шарківщині. То четверо суток по селу їздили автомобілі поліції і нацгвардії.

Але чутки про підрив станції Ромодан не вщухають. Хтось їх спеціально поширює.

Своїми думками із присутніми поділилися фермери, волонтери та представники громадськості району. Крім того фермери та правозахисники навіть просили озвучити для представників ЗМІ прізвища тих, хто може поширювати чутки, котрі дискредитують Слобідську сотню.

–Миргородський полк українського козацтва відповідає за діяльність сотні Слобідського коша добровольчого батальйону ОУН. Оскільки ми винаймаємо базу для перебування добровольчого батальйону і будь-яке зазіхання на нашу власність буде розцінюватися нами як образа. Я нагадаю слова головного отамана військ УНР Симона Петлюри: «Нам не так страшні російські воші, як українські гниди». Тому від свого імені і від імені своїх побратимів-козаків, які залишаються на засадах націоналізму і боротьби за українську суверенну Соборну державу, хочу сказати, що мета ворогів України, це поширити розбрат у середині нашої держави.

Тож панове, ми застерігаємо всіх керівників громадських організацій, місцевих керівників, чиновників. Ваші заяви не мають створювати сум’яття всередині нашої громади. Ви маєте пам’ятати, що перш ніж говорити на загал чи зрештою вчиняти якісь дії, повинні зважати, що у нас є спільний ворог держава-агресор Російська Федерація,– пояснив позицію козацтва Анатолій Карбан, сотник Миргородського полку українського козацтва.

Кiлькiсть переглядiв: 457

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.