Повернутися до звичайного режиму

На Миргородщині про воїна АТО зняли фільм

/Files/images/korespondenti/Марина.jpg В селі Черевки другого серпня до дня першої річниці загибелі героя України, десантника, учасника бойових дій на Сході нашої держави та просто людини з великої букви – Ковтуна Олександра Константиновича,– телестудія «Лтава» зняла документальний фільм. Це фільм про справжнього патріота і захисника Вітчизни, чиїм девізом по життю був вираз: «Ніхто, крім нас!».

Зйомки почалися у будинку, де він провів своє дитинство та майже і все життя. В середині помешкання мати загиблого зробила куток з особистих речей сина, що той по поверненню привозив зі сходу, та частково з тих, що після загибелі поступово зібрали і привезли його товариші по службі.

Поблизу хати буяє зеленню сад, посаджений та вирощений Олександром власноруч.

На фоні цієї краси молодший брат Юрій Ковтун дав інтерв’ю журналістці ТРК «Лтава» Ларисі Милославській. Хлопець поділився теплими спогадами про свого старшого брата, та про той час, що він провів разом із ним як в дитинстві, так і в дорослому житті.

Після цього події розгорталися на подвір’ї школи, в якій навчався наш герой.

Із промовою та планом подальших дій на даний захід виступив голова Черевківської сільської ради Юрій Нерода.

Далі провели урочисту церемонію відкриття меморіальної дошки. Право її відкрити отримали мати та молодший брат загиблого. Логічним завершенням цього дійства стала церемонія покладання квітів.

Наступні епізоди фільму були відзняті власне у стінах школи. Саме тут класний керівник, на той час ще маленького Сашка, Ріпка Людмила Михалівна розповіла про те, якою він був непосидючою дитиною, але водночас слухняним та старанним учнем. А його колишні однокласники та однокурсники поділилися не забутніми спогадами, пов’язаними з їхнім товаришем, що відкривають його як дійсно добру та щиру людину.

Подальші кадри були зняті вже на кладовищі біля могили, де похоронений загиблий Виступив друг дитинства та товариш по службі Микола Головко. І не зважаючи на те, що він сам є хоробрий та відважний воїн, згадуючи свого вірного друга, не витримав, і пустив скупу чоловічу сльозу.

Пам’ятник загиблим воїнам АТО в центрі села можна вважати останнім місцем зйомки. Після нього всі ті близькі, знайомі, однополчани, десантники та інші просто не байдужі люди відправилися на природу. Аби почастуватися смачною польовою кашею, що приготували місцеві господині, та вшанувати пам'ять померлого.

Тут, на завершення, виступив ще один друг дитинства та один з головних організаторів даного заходу Олдександр Безпальченко, який ще раз наголосив, що Олексанлр Ковтун був вірним другом, гарним сином, добрим братом та дійсно справжньою і щирою людиною, яких, на жаль, залишилось не так вже і багато. Він також висловив велику подяку за допомогу в організації і проведенні цього заходу ТОВ «Савинці», Черевківській сільській раді, Українському козацтву «Попівська сотня», ТРК «Лтава», бойовим побратимам Ковтуна Олександра та всім небайдужим жителям села Черевки.

/Files/images/breyn-ring/Че-1.jpg/Files/images/breyn-ring/Че-2.jpg/Files/images/breyn-ring/Че-0.jpg/Files/images/breyn-ring/Че-4.jpg/Files/images/breyn-ring/Че-3.jpg/Files/images/breyn-ring/Че-5.jpg/Files/images/breyn-ring/Че-6.jpg/Files/images/breyn-ring/Че-7.jpg/Files/images/breyn-ring/Че-8.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 503

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.