Повернутися до звичайного режиму

ЩОБ ГОВОРИТИ ПРО ВІДСУТНІСТЬ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬК НА ДОНБАСІ, МИ ПОВИННІ ВИЙТИ НА КОРДОН ІЗ РОСІЄЮ,– КОМАНДИР ПІДРОЗДІЛУ УДА

Сьогодні поховали двох побратимів Української добровольчої армії: 27-річного Олександра Зубченка із Миргорода та 25-річного Віктора Зельмановича із села Доманівка на Миколаївщині.

На церемонію прощання із добровольцем Олександром Зубченком прийшло багато мешканців Миргорода, серед них учасники АТО, волонтери, керівники Миргорода, представники районної влади.

Олександр був бійцем штурмового підрозділу батальйону «Волинь» Української добровольчої армії. Загинув 10 грудня під Мар’янкою внаслідок мінометного обстрілу.

– Останній раз, коли почався обстріл, із своїм товаришем Віктором вскочив у бліндаж. Вони були не розлий вода. Їх так і знайшли поряд. Загинули миттєво. В бліндаж влучила 120 міліметрова міна. Олександр у свої двадцять з гаком зробив набагато більше, ніж багато хто за своє життя. Не думав про себе, про посади, гроші. Хтось каже за Мінські домовленості, хтось за комісії ОБСЄ. Тільки наступають сутінки, а це десь після 16 години, і починають нас обстрілювати з важкого озброєння і так десь до першої ночі. Потім під ранок можуть відновити.

Війна із Росією йде повним ходом. Проти нас воюють не місцеві шахтарі, а регулярні частини російської армії. Щоб говорити про відсутність російських військ на Донбасі, ми повинні вийти на кордон із Росією,– пояснює Роман Коваль, перший командир тактичної групи «Волинь» УДА.

Для відспівування труну поставили біля будинку, де живуть батьки. Її привезли закритою. На труні 2 стяги: червоно-чорний та жовто-блакитний.

– Де ж наша влада? Для таких як Зубченко, треба у центрі міста було організовувати прощання. У нинішній час добровольцем піти воювати з російським агресором – це про багато що каже,– говорить Михайло Даценко.

–Та вроді батьки настояли, щоб тут з ним попрощалися сусіди та рідня, – пояснює його товариш.

Церемонію прощання призначили на 12 годину дня.

Ось із півчою підходить батюшка Петро із Іоано-Богословської церкви.

–Тю, а шо це взяли попа із Московського патріархату. Вони ж взагалі добровольців відспівувати не хочуть, таке ж як Москва заборонила,– каже якийсь чоловік своїй супутниці.

.На траурній церемонії міський голова Миргорода Сергій Соломаха висловив щирі співчуття родині загиблого та пояснив, за четвертий рік неоголошеної війни Миргород вже втратив шістьох патріотів.

Поховали Олександра Зубченка на Алеї Героїв біля арматурного заводу.

У нього залишилися батьки та молодша сестра .

/Files/images/kvk/па.jpg/Files/images/kvk/п-2.jpg/Files/images/kvk/п-3.jpg/Files/images/kvk/п-4.jpg/Files/images/kvk/п-5.jpg/Files/images/kvk/п-6.jpg/Files/images/kvk/п7.jpg/Files/images/kvk/п8.jpg/Files/images/kvk/п9.jpg/Files/images/kvk/п10.jpg/Files/images/kvk/п11.jpg/Files/images/kvk/п12.jpg/Files/images/kvk/п14.jpg/Files/images/kvk/п15.jpg/Files/images/kvk/п16.jpg/Files/images/kvk/п17.jpg/Files/images/kvk/п18.jpg/Files/images/kvk/п20.jpg/Files/images/kvk/п21.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 670

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.