У Великій Багачці біля пішохідних переходів поставили "школярів"

Нещодавно у смт Велика Багачка на пішохідних переходах біля школи, магазину, багатоповерхових будинків було встановлено манекени школярів.
/Files/images/korespondenti/Тур.jpg
Їх поставили, щоб привернути увагу водіїв та пішоходів до проблеми аварій на дорогах, зокрема на пішохідних переходах. Часто аварійні ситуації трапляється через те, що деякі водії бувають неуважними на дорогах .

Вчора ми побували у цьому райцентрі в місцях встановлення манекенів. Вони виглядали креативно. Були у курточках , кепках різних кольорів , за плечима рюкзаки. Одні були одягнені у джинси, інші в спортивні брюки.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ : ТО ЧОМУ МИ РОЗМОВЛЯЄМО РОСІЙСЬКОЮ? "

Як проінформували у селищній раді" Фігурка школяра на пішохідному переході, а «по-народному» школяр блокіратор (school child bollard) – це елемент дорожньо-вуличного обладнання, що встановлюється на узбіччі поруч з пішохідним переходом, щоб викликати посилену увагу водіїв. Подібні ростові манекени «школярів» встановлюють в містах та селах на нерегульованих пішохідних переходах в місцях, де найчастіше переходять дорогу діти. У правилах дорожнього руху таких засобів не передбачено, але й не заборонено. Школяр блокіратор ніби робить крок в сторону проїжджої частини – створюється враження, що це дійсно дитина, яка переходить дорогу. Розрахунок на те, що водії здалеку почнуть помічати макет школяра та відповідно будуть знижувати швидкість".

До речі, чиясь варварська рука один із манекенів зруйнувала. І це не дивлячись , що при встановленні працівники комунального господарства фігуру "школяра" забетонували.

Таке відношення до комунальної власності обурило багатьох мешканців та викликало шквал негативних відгуків.

Манекени виготовив житель смт Велика Багачка Олександр Убийвовк. Висота "школяриків" біля одного метра.

/Files/images/ato/Б а.jpg

/Files/images/ato/Бб.jpg /Files/images/ato/Б в.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 338

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.