НЕБЕЗПЕКА В РУЦІ ДИТИНИ

Сучасні телефони - це сукупність багатьох потрібних функцій. Ми спілкуємось з людьми з усього світу, користуємось соцмережами, шукаємо інформацію, працюємо. Вони полегшують наше життя, бо зараз ми не витрачаємо кілька годин на пошук інформації в книзі, а за 5 хвилин знаходимо в Інтернеті.

/Files/images/korespondenti/Карина Гоністратенко.jpg Але смартфони мають і свої недоліки.

Перш за все згадаємо про Інтернет-залежність. "Вчені дослідили, що 6% населення світу страждає від інтернет-залежності" , - пише The Daily Mail. Люди весь час "залипають" в телефоні: перевіряють соціальні мережі, дивляться фільми та випадають із реального життя. Це призводить до порушення здоров'я, як фізичного, так і психічного. Стало помітним, що все менше людей просто гуляє на свіжому повітрі, багато дітей не займаються спортом і страждають ожирінням.

Смартфон справляє величезний вплив на психіку підлітка. Більшість ігор мають на меті вбити ворога: зомбі, інопланетного монстра чи людину. У фільмах багато жорстоких сцен з вбивствами і переслідуваннями.

До того ж смартфон- це закритість і відсутність спілкування з однолітками.

"Навіщо дружити з реальними людьми, якщо в Інтернеті цікавіше?" або " Я їм не сподобалась, отже й іншим не сподобаюсь. Краще в YouTube ролик подивлюсь". На жаль це не вигадки й все більше підлітків замикаються в собі й почуваються самотніми й нікому не потрібними.

А ще це небезпечні ігри й челенджі. Всі пам'ятають про " Синього Кита", онлайн гру, що закінчується самогубством. Про неї говорили усі новини, сайти, соц. мережі й навіть проводили бесіди в школах. Зараз вона припинила своє існування і будемо сподіватись, що не відродиться.

Із розвитком YouTube з'явилися челенджі, "24 часа в магазине", "Хто последний вылезет из пруда зимой", " Кто больше сьест бургеров". Це збирає неймовірну кількість переглядів і лайків, але вони небезпечні для самих виконавців. Челенджі призводять до проблем зі здоров' ям і законом, адже за проникнення в магазин настає кримінальна відповідальність.

Також не забуваймо про небезпечні знайомства. В Інтернеті, а особливо в соц. мережах легко знайти друзів з будь-якої точки світу не виходячи з дому. Проте варто пам'ятати, що Катя2006 може виявитись Коля1978, а тому потрібно бути далекоглядними і нізащо не приходити на оффлайн зустрічі з незнайомими людьми, особливо без відома батьків.

Світ не стоїть на місці, кожен з нас розвивається і сьогодні вже не схоже на вчора. зараз Зрозуміло, що без технологій: електрики, автомобілів, смартфонів - ми не проживемо. Потрібно йти в ногу з часом і удосконалюватись.

Та не треба ніколи забувати, що смартфон є не лише джерелом інформації, а й несе небезпеку як для психічного, так і для фізичного здоров'я людини.
Кiлькiсть переглядiв: 415

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.