ЩО КРАЩЕ: ЕЛЕКТРОННІ ЧИ СПРАВЖНІ ?

Книга така маленька річ, але скільки знань, можливостей, роздумів, досвіду заховано під її палітуркою.

/Files/images/korespondenti/Карина Гоністратенко.jpg Ще з часів Стародавнього Єгипту вони навчають людей, допомагають і надихають.

З розвитком технологій з'явились електронні книги. І думки розділились: хтось вважає паперові кращими, а хтось вже й забув коли в останнє тримав звичайну.

Електронні книги мають багато переваг. Перш за все - їх вага. Скільки б книг чи історій ви б не завантажили, вона завжди легка. Це незамінна річ в школі чи університеті, оскільки носити кожного дня по 7 підручників важко.

Безперечно до плюсів потрібно додати можливість читати в будь-який час та за будь-якого освітлення. Екран має власну підсвітку і неважливо наскільки темно в кімнаті чи на вулиці. Як на мене найбільшим плюсом є можливість збільшити картинку, особливо в підручнику з історії.

Мені подобається роздивлятись деталі й відкривати картину по новому, але з цього випливає недолік, взявши звичайну книгу, я намагалась збільшити текст і картинку, це виглядало безглуздо. Також, до мінусів - псування зору.

Все-таки світло екрану негативно впливає на очі (хоча зараз є спеціальний режим "читання" на пристроях). Трохи про звичайні книги.

Найбільшим плюсом, який ніколи не зможе замінити електронна книга - це запах сторінок. Запах вже розповідає історію книги, а далі ти потрапляєш в інший, чарівний світ.

Порівняно з електронною, паперову можна читати в парку чи на пляжі і на ній небуде засвітів. До речі, зараз набирають популярність аудіокниги.

Вони зручні тим, що ти можеш робити кілька справ одночасно. Скажімо, слухати книгу й готувати вечерю або слухати книгу й займатися спортом.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ : "У РЕШЕТИЛІВЦІ ВИГОТОВИЛИ КИЛИМ ДЛЯ ПРЕЗИДЕНТА США"

Світ змінюється і ми також. Я використовую шкільні підручники в електронному варіанті та й коли подорожую беру її, тому що вона - легка. Але електронна не зможе замінити мені паперову.

P. S Research & Branding Group провела опитування читацьких вподобань українців. І виявилось, що більшість українських читачів (74%) надають перевагу паперовим книжкам. Потім йдуть електронні книжки (21%) і лише інколи – аудіокниги (4%).
Кiлькiсть переглядiв: 280

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.