Повернутися до звичайного режиму

Миргородський Євромайдан: треба міняти систему влади

У Миргороді в суботу провели мітинг на підтримку київського Євро майдану.

На нього прийшли більше 200 осіб як місцевих мешканців, так і відпочиваючих із курорту.

/Files/images/Бехтер Блоги.jpg«Ми будемо мирно відстоювати свої права на відміну від тих, хто чинив наругу над нашими дітьми на майдані в Києві, в інших містах України. 6 грудня близько мільйона людей зібралося, а на завтрашньому народному віче людей буде ще набагато більше.

Ті вимоги, котрі озвучила наша молодь, покликала і мене, людину старшого віку, приєднатися до них. Я переконаний, що повинні бути виконані вимоги про негайну відставку уряду Азарова і притягнення до кримінальної відповідальності тих, хто віддавав накази, хто виконував накази про побиття людей. Далі можна сідати за стіл переговорів. Рішати питання про формування тимчасового чи технічного уряду, про дострокові парламентські вибори, про зміну Конституції і формування парламентсько-президентської системи влади із обмеженням повноважень Президента. Ви бачите, я не кажу прізвища. Бо не під Януковича чи когось іншого має будуватися система влади, – поясню присутнім Василь Третецький.

Неподалік перемовляються двоє чоловіків:

«О, нарешті вже щось родили. Гарні і вірні слова. Їх Богу б до вуха. А то все кричать: «Зека–геть». Ні, ну та це правильно, нема чого зекам керувати державою. Але ж без зміни самої системи замість зека прийде хтось інший, то те ж саме буде робити. Дорветься до корита і на людей йому плювать»,– пояснює Дмитро Федчук, 57 років.

Тим часом мітинг оголошують відкритим.

Звучить гімн, присутні підхоплюють слова «Ще не вмерла України, ні слава, ні воля, Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля! Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці, Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці!»

Кілька осіб тримають плакати:

« Ми за гідність, за справедливість, за майбутнє дітей», « Українці, не їдьте у Турцію та Єгипет! Поїдьте хоч на один день до Європи, і ви побачите, чому туди ми так хочемо» та інші.

До мікрофона підходить Людмила Коваленко. Вона кілька днів тому побувала на Євро майдані.

«Я народилася у Полтаві. Все життя проживаю у Миргороді. Ніколи раніше не торкалася політики. Але зараз у цей важкий для України час розумію, що все , що відбувається, торкається кожного із нас. Коли б’ють людей, стає моторошно. Коли побачила по телевізору, як б’ють на майдані дітей, то плакала. Не втрималася і поїхала у Київ на майдан. Побувала на місці, де били у чотири години ранку дітей. Яке порівняння напрошується? Набігли як колись фашисти, побили людей нізащо. Кожен повинен зрозуміти, що свої права може відстояти лише особисто. То ж зараз знову поїду на майдан, але вже не сама, а з ріднею»,– пояснює.

По закінченні мітингу оголошують про пікетування із понеділка військових частин міста , а також міліції та прокуратури.

/Files/images/Б-1.jpg/Files/images/Б-5.JPG/Files/images/Б-3.JPG/Files/images/Б-6.JPG/Files/images/Б9.jpg/Files/images/Б-8.jpg/Files/images/Б-7.JPG/Files/images/Б-4.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 430

Коментарi

  • бінг-бонг

    2014-01-13 13:49:22

    Для "Я". Мабуть не на тому майдані шановний ви були....

  • Я

    2014-01-07 22:13:26

    Я і не знав що в Миргороді так багато ганебних товаришів. Я особисто бачив цей шабаш. Їх там було чоловік 30....

  • Я

    2014-01-04 19:34:35

    Что то не видно 200 человек. Очередная туфта ?...

  • Лопата

    2013-12-31 20:32:38

    Для тих, кого влаштовує корупційно-мафіозна система влади- ці люди ганебна зграйка, а для народу це ті, хто має власну гідність і виборює право їхніх дітей жити в іншій системі цінностей....

  • ППП

    2013-12-31 19:21:06

    Зграйка ганебних майдаунів....

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.