Новорічний Євро майдан очима журналістів "Миргород-Інфопрес"

31 грудня. Останній день старого, 2013-го, року. Ситуація на /Files/images/Бехтер Блоги.jpgЄвро майдані, в порівнянні із попереднім періодом, дещо змінилася. Мітингувальників та учасників стало значно менше. Деякі поїхали додому після багатьох днів перебування на ньому, а інші вирішили відсвяткувати Новий рік у колі своїх друзв. Ходять розмови, частина майданівців отримувала плату за перебування на майдані. Але наскільки це правда – встановити не вдалося. Та й навряд чи це відповідає дійсності.
Походивши по Майдану, я була вражена побаченим. Сморід від диму багать та кухонь, багато людей. Всі заморені, вимучені, але із якоюсь непохитною вірою у те, що зможуть відстояти, зберегти Україну.

«Я на майдані буваю кожен день. Як бачите за кілька годин новий рік. То ж зустрічатиму його тут, у колі своїх однодумців. Ми виступаємо не лише проти мутного союзу. А його по іншому не назвеш. А й проти безпрєдєла теперішньої влади», - говорить киянин Андрій Харченко.

Люди на майдані із різних регіонів України, різної віри, але усі із прагненням добитися своєї цілі – зберегти Україну.
Деякі входи в метро заставлені усім, що може хоч якимось чином зашкодити проходу міліції.

« Ми тут відстоюємо своє право та право наших дітей жити у цивілізованій країні. Здав янучара Україну Кремлю. А тепер сидить труситься. Бо не думав , що майдан постане. У Москви завжди були імперські замашки. Видно, витягли на Януковича компромат і сказали: сиди й не рипайся»,– пояснює Катерина Власик із Херсона.

Я була здивована, зустрівши свого земляка, у якого був прапор із написом "Миргород".Це був представник партії "Удар".
На майдані потурбувалися про безпеку громадян. П’яних, якихось неадекватних людей на територію майдану не пропускали. Дещо не пособі було від черг за вечерею чи сніданком, за гарячими напоями.
Деякі кияни приносили одяг та продукти харчування для євромайданівців. Частково харчування організували приватні підприємці Києва, котрі мають свої мережі ресторанів чи кафе.
Я спробувала кашу із м’ясом. Вона виявилася надзвичайно смачною. Постійно давали гарячий чай із дольками лимону, щоб люди могли зігрітися.
Сміття, так як посуд одноразовий, вивозять постійно. Та все ж багато тарілок та стаканів можна було бачити на бордюрах та тротуарах.
Майданівці загородили входи в метро, закрили для проходу вулиці Софіївська, Михайлівська, Маложитомирська.
Ближче до півночі звернулися зі сцени до беркутівців Віталій та Володимир Клички з проханням не виконувати злочинні накази та не бити і не розганяти мирних жителів.
Зірки естради Руслана Лижичко, Анжеліка Рудницька, а також гурти "Танок на майдані Конго", "Скай" зустрічали Новий Рік разом із майданом, зі сцени розважаючи людей запальними піснями, поезією та танцями.
То ж вперше у своєму житті Новий рік я зустріла на Євро майдані.

/Files/images/М-1-.jpg/Files/images/М-2-.jpg/Files/images/М-3-.jpg/Files/images/М-6-.jpg/Files/images/М-4-.jpg/Files/images/М-7-.jpg/Files/images/М-8-.jpg/Files/images/М-9-.jpg/Files/images/М-10.JPG/Files/images/М-11-.jpg/Files/images/М-12-.jpg/Files/images/М-13-.jpg/Files/images/М-14-.jpg/Files/images/М-18-.jpg/Files/images/М-17-.jpg/Files/images/М-20-.jpg/Files/images/М-21-.jpg/Files/images/М-22-.jpg/Files/images/М-23-.jpg/Files/images/М-25-.jpg/Files/images/М-24-.jpg/Files/images/М-26-.jpg/Files/images/М-27-.jpg/Files/images/М-28-.jpg/Files/images/М-30-.jpg/Files/images/М-29-.jpg/Files/images/М-31-.jpg/Files/images/М-32-.jpg/Files/images/М-5-.jpg/Files/images/М-19-.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 230

Коментарi

  • Я тоже не за Европу.

    2014-01-08 20:11:34

    А кого же царём ? Варяга Карла ?...

  • Я

    2014-01-07 22:23:42

    Засуньте Европу собі в ж......у! Та і мутний союз туди....

  • kz

    2014-01-03 12:22:03

    даєш Європу. НІ МУТНОМУ СОЮЗУ...

  • Хтось

    2014-01-02 17:12:59

    НЕ НУЖНЫ НАМ МОСКОВСИКЕ ХОЛУИ. ЭТО НИ К ЧЕМУ ХОРОШЕМУ НЕ ПРИВЕДЕТ. И НЕ НУЖЕН НАМ ИХНИЙ МУТНЫЙ СОЮЗ....

  • Лопата

    2014-01-02 17:09:21

    Головне, щоб замість царя Януковича не з’явився інший цар-Кличко, Тягнибок чи Сеня. Потрібна зміна системи влади. Щоб не йшли у владу заради корита....

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.