Секретар Миргородської міської ради вийшов із Партії регіонів. ФОТО, ВІДЕО

У Миргороді провели позачергову сесію міської ради.

Призначили її на 8.30 ранку. На початку сесії присутні вшанували пам’ять загиблих на київському євро майдані хвилиною мовчання. На сесії розглядають лише одне питання: «Про суспільно-політичну ситуацію в країні».

Вчора увечері, після пікетування приміщення міської ради учасниками миргородського євро майдану, місцеві депутати на комісіях розглянули та підготували два звернення. Одне до Верховної ради України, а інше до миргородців.

«Під час розгляду цього питання на комісії ми домовилися, що в кого будуть які зауваження до проектів, то ми їх також проголосуємо. В багатьох депутатів була пропозиція заслухати одного чи кількох представників штабу народного спротиву»,– говорить міський голова Сергій Соломаха.

Слово надають Віталію Сєрову, представнику партії «Удар» Віталія Кличка.

«Після подій 29-30 листопада 2013 року по всіх містах, містечках і селищах нашої країни відбулися акції супротиву і були створені штаби спротиву до тих дій, які застосувала влада до власного народу. Незважаючи на це дії влади продовжуються і тиск на людей продовжується. Замість того, щоб цю ситуацію звести нанівець і все таки наказати винних, прислухатися до власного народу, держава зробила інше – тільки загострила ситуацію, яка довела до сьогоднішнього стану в країні. Гибнуть люди, і це дуже прикро. За двадцять років незалежності нашої держави цього не відбувалося ніколи»,–пояснює Віталій Сєров.

Під час обговорення проекту рішення найбільша дискусія точиться відносно питання виходу із партії регіонів представників цієї партії у міській раді. Від представника цієї політичної сили прозвучав навіть заклик про вступ мешканців міста в партію регіонів, щоб підтримати курс Президента країни.

Міський голова Сергій Соломаха ставить на голосування проект «Звернення депутатів Миргородської міської ради щодо суспільно-політичної ситуації в країні до Верховної Ради України»

Більшістю голосів депутати ухвалюють вимоги до Верховної ради: негайну відставку чинного уряду, який спровокував політичну кризу в державі; скасування законів, які були прийняті 16 січня 2014 року, що обмежують конституційні права та свободи громадян; повернення до Конституції 2004 року з наступним запровадженням парламентсько-президентської форми правління, розвинутим місцевим самоврядуванням, - європейської моделі влади; врегулювання та удосконалення законодавства згідно з нормами і стандартами європейського права та неухильне їх виконання.

Після цього депутати голосують за проект звернення до мешканців Миргорода про необхідність негайного припинення протистояння, які несуть загрозу життю та здоров’ю людей. У цьому зверненні окремим пунктом висловлено позицію депутатів відносно жертв на євро майдані: «Всі депутати міської ради висловлюють глибоке співчуття сім'ям загиблих і постраждалим під час масових акцій протесту та готові розглянути письмові пропозиції від громадських організацій щодо вшанування пам'яті жертв активістів Євро майдану».

Далі слово бере секретар Миргородської міської ради Костянтин Кірпосенко і робить заяву про вихід із Партії регіонів.

Це повідомлення присутні в сесійній залі зустрічають вигуками схвалення та оплесками.

/Files/images/М-4.jpg/Files/images/М-5.jpg/Files/images/М-3.jpg/Files/images/М-6.jpg

Сесія по засудженню дій влади

Кiлькiсть переглядiв: 252

Коментарi

  • Галя

    2014-01-28 20:36:09

    Та на руках представників цієї партії кров на руках народу України. Судить нада всєх запроданцив...

  • kapez

    2014-01-28 18:55:03

    да с этой партии убегать надо семимильными шагами да еще и с прискоком....

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.