Повернутися до звичайного режиму

«Коли емоції беруть верх, а розум відстає, тоді даються команди про розгін майдану»,– голова Миргородської райадміністрації

Відбулася сесія Миргородської районної ради, що на Полтавщині. Призначили її на 10 годину ранку.
Неподалік президії на окремому столику портрети загиблих на євро майдані у Києві. Біля них горять лампадки.
Голова районної ради Наталія Дудник пропонує всім присутнім у залі засідань хвилиною мовчання почтити пам’ять загиблих на київському євро майдані.
До слова запрошують голову Миргородської районної державної адміністрації Олександра Волошка. Він пропонує першим на сесії розглянути питання суспільно політичної ситуації у державі.
«Уміння слухати і уміння чути - це є велике мистецтво. Вчора мені не вдалося сказати те, що я хотів сказати перед людьми, які прийшли пікетувати адміністрацію. Я хотів сказати таке: коли емоції беруть верх, а розум відстає, тоді даються команди про розгін майдану, якого вже немає, тоді приймаються закони 16 січня, під які попадає кожен із нас, не тільки опозиція, не тільки той, хто йде проти влади, а кожен із нас. Якщо їх уважно прочитати, ми з вами під цими законами можемо отримати в любий час якусь статтю. Якщо бачимо вихід із якоїсь ситуації мирний, толерантний, то давайте знаходити точки дотику»,– говорить Олександр Волошко.
Наталія Дудник присутнім зачитує вимоги, висунуті вчора представниками Миргородського штабу спротиву під час пікетування приміщення районної ради.
Серед них засудження дій уряду та незаконного формування «Беркут» за використання зброї проти мирних учасників акції протесту, звернення до Верховної ради України про скасування антиконституційних законів від 16 січня.
Слово бере депутат районної ради Анатолій Карбан:
« Ті невинно убієнні українці, які загинули від рук української міліції, яка б мала захищати народ, називатися правоохоронцями, а не правопорушниками. Влада в особі Януковича, голови ради національної безпеки та оборони Клюєва, зараз він голова адміністрації, міністра внутрішніх справ Захарченка пов’язала кров’ю наших дітей, тих міліціонерів, яких ми утримуємо, які мають нас захищати, і тих депутатів усіх рівнів, які активно чи мовчазною згодою підтримують терор і убивство за допомогою яких влада хоче українців залякати. Честь – вона є, або її немає. І це не залежить від того в мундирі ми чи без»,– пояснює Анатолій Карбан.
Голова райради ставить проект рішення із доповненнями на голосування. Шість депутатів голосують проти, це переважно представники Партії регіонів.
Наталія Дудник обіцяє присутнім на сесії райради, що сьогодні ж даний документ буде направлено в Секретаріат Верховної ради У країни.

/Files/images/Р-1.jpg/Files/images/Р-22.jpg

Депутат Миргородської райради режим кров'ю пов'язав людей

Кiлькiсть переглядiв: 309

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.