У Миргороді в цьому році планують збудувати 2 гіпермаркети

Відбулася прес-конференція Миргородського міського голови для засобів масової інформації.
/Files/images/Вороніна-1.jpgІз вступним словом виступив Сергій Соломаха. Він проінформував присутніх про стан розвитку міста. Зокрема зауважив, що виконання бюджету залежить від кількох факторів.
«Якщо говорити про бюджет, то він буде складним, які у минулому році. Ми вже бачимо, що він не буде виконаний по одному із показників, тобто по доходах фізичних осіб. Але недоотримані кошти надійдуть із інших джерел, із бюджету держави. Тому буде певна компенсація. Мене більше турбує казначейське обслуговування . Склалася така ситуація, що на сьогодні, практично, проходить лише заробітна плата бюджетних установ. Навіть вчасно не проходять проплати за енергоносії, не говорячи про проплати по незахищених статтях. Очевидно, що коштів у державі не вистачає, а від цього страдає місцеве самоврядування, в тому числі і ми.
Ми прийняли дуже багато програм, котрі могли б забезпечити не тільки життєдіяльність міста, але й його розвиток. Більше 14 млн. коштів розподілено, частина із яких уже є в бюджеті розвитку, а частина з яких надійде протягом року. Вони заплановані саме як розвиток нашого міста, це і ремонти та будівництво доріг, це ремонт житлового фонду, реконструкція вуличного освітлення та на інші проекти, котрі потребує наше місто, щоб не лише існувати, а й розвиватися. Все це може бути під загрозою, якщо не буде відповідного казначейського обслуговування»,– пояснив присутнім міський голова.
Далі розповів, що місто приймає участь у більш як 20 міжнародних проектах різного плану та різного напрямку. У минулому році започаткували 2 проекти, де кошти уже надходять і повинні у перспективі надходити в місто.
Зокрема було отримано кредит по роботах відносно енергозбереження у 2 навчальних закладах, у гімназії та у «Геліконі». І половина коштів цього кредиту вже використана. Другий проект по енергозбереженню, це побудова котельні на альтернативному виді палива. Він передбачає входження біля 1 млн. доларів у наше місто. По проекту передбачено, що буде реконструйована діюча котельна, а поряд буде побудовано котельню для альтернативного палива.
Журналіст Роман Омельченко поцікавився у міського голови, які існують пріоритети розвитку міста у 2014 році.
«Пріоритети визначені програмами, котрі прийняті міською радою. Перш за все програма розвитку дорожньо-мостового господарства. З різних джерел на її реалізацію буде використано біля 4 мільйонів гривень. Другий пріоритет – це житлово-комунальна сфера. У цій сфері я б окремо виділив житловий фонд, особливо реконструкцію та ремонт дахів. І третій пріоритет – це вуличне освітлення. Виділено 700 тис. гривень, щоб провести реконструкцію та побудувати нове вуличне освітлення на деяких вулицях міста», – розповів Сергій Соломаха.
Міський голова відповів і на інші запитання журналістів. Зокрема, розповів присутнім, що вже розпочато роботи по розчищенню берега річки Хорол в районі центрального мосту по вул. Гоголя. Розчищення проведуть за рахунок інвестора починаючи від місця, що навпроти ресторану «Гоголь» і аж до території курорту.
Також проінформував присутніх, що у місті планують збудувати ще 2 гіпермаркети, а це допоможе у певній мірі забезпечити миргородців робочими місцями.

/Files/images/прес-кон-4.jpg/Files/images/прес-кон.jpg/Files/images/прес-кон-1.jpg/Files/images/прес-кон-2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi

  • Настя

    2014-02-13 18:58:25

    КАТЯ, СУПЕР! МОЛОДЕЦЬ !...

  • Николай

    2014-02-13 13:45:55

    УЖЕ ОДИН ПОСТРОИЛИ. ПРЯМО В САМОМ ЦЕНТРЕ ГОРОДА. АРЕНДА БЕШЕННАЯ. ДАЖЕ В ТУАЛЕТ ЧТОБЫ ПОЙТИ ПРОДАВЦЫ ДОЛЖНЫ ЗАПЛАТИТЬ ДЕНЕЖКУ. А ТАК КАК ХОЛОДНО, ТО ХОДЯТ И ПО 5 И ПО 10 РАЗ. ТАКОЕ ЧУСТВО. ЧТО СОБСТВЕННИК ЗА ГОД РЕШИЛ ОТБИТЬ ВСЕ ВЛОЖЕНЫЕ БАБКИ. ЗА ГРАНИЦЕЙ ОКУПАЕМОСЬ ИНОГДА СОСТАВЛЯЕТ 20-30 ЛЕТ. У НАС ЖЕ ЖИВУТ ДНЕМ СЕГОДНЕШНИМ...

  • kz

    2014-02-12 21:14:33

    А что слышно о нелегальных игровых автоматах, о их крышевании . Пусь журналюги займутся этой тэмой. Кто и за сколько крышует....

  • Віка

    2014-02-12 20:40:10

    Катя, дерзай, з тебе будуть люди...

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.