На віче прийняли рішення демонтувати пам’ятник Леніну у Миргороді

Сьогодні на центральній площі міста о 12-ій годині дня /Files/images/Бехтер Блоги.jpgвідбувся мітинг на підтримку Євромайдану. Політичні проблеми країни дісталися й нашого міста. Жителі почали охоче мітингувати, висловлюючи свої погляди на події у державі. На центральній площі зібралося до сотні осіб.
Люди стоять із плакатами: «Україні потрібен Степан Бандера», «Партія регіонів– партія окупантів», «Путін! Руки геть від України».
« Всі затримані люди, які були на Грушевського і пов’язані із подіями української мирної революції, звільнені. Вони звільнені, але не звільнені від відповідальності. Переважна більшість із них , знаходиться під домашнім арештом, слідство продовжується. І Янукович і кум Генеральний прокурор Пшонка продовжують погрожувати майданівцям, що якщо ви не звільните приміщення, вулиці, то ми будемо проводити слідство.
Ті люди, що на майдані, я знаю їхні настрої. Вони не дозволять маніпулювати собою,– каже у мікрофон Василь Третецький.
«Тому коли вони із отакими здоровенними пиками розказують, вчать мене жити, то я собі відповідь даю: будете нести рано чи пізно відповідальність. То ж я думаю Пшонці потрібно шукати місце - куди тікати із своїм кумом Януковичем. Мій син у самообороні, в 7-ій сотні. Це люди з кількома вищими освітами, котрі знають дві-три мови. Там зібралися високоосвітчені люди. Там зібрався цвіт нашої нації. Ми маємо зробити все, щоб стояти там. Нас щодня має бути більше і більше. Ця влада кримінальна розуміє тільки силу, і тільки. І вихід один- відставка. Ніяких перемовин. Із шахраями не можна вести перемовини, бо вони обдурять. Вони звикли зовсім до інших правил.
Із натовпу якась жінка викрикує: «Бандєровци, ви что, крови хотите для наших детей!». Кілька чоловіків просять її покинути майдан і проводять в сторону автобусної зупинки.
«Я хочу звернутися сьогодні до жінок. Є одна жінка серед нас, котра приїздить аж із Остапівки, щоб підтримати наш євро майдан. Я хочу, щоб і миргородські жінки сходилися сюди теж, бо від нас багато що залежить.
Пригадую слова відомої українки Лесі Українки: «Сором мовчки гинути й страждати, як маємо в руках хоч заржавілий меч». Я хочу щоб жінки відчували і свою мужність, і свій смисл у відстоюванні своїх прав. Запрошуйте своїх чоловіків, своїх сусідів, щоб не боялися, приходили сюди. Лише у єдності – сила»,– говорить Людмила Розсоха.
«Багато хто відстоює тут Леніна. Ця людина перед сімнадцятим роком була у кайзерівській Германії. Звідти була переправлена у Російську імперію у запечатаному вагоні набитому дойчмарками Кайзера. Ця людина після жовтневого перевороту мала ціль лише одну – Україну задушити і український народ виморити. І ці дії були однозначно планомірними, вони будувалися на людській ненависті. Ця людина, прийшовши із більшовиками до влади, ввела червоний терор, за червоним терором пішла боротьба із контрреволюцією, тобто просто вибивали увесь цвіт інтелігенції»,– лине із мегафона.
Учасники віче приймають резолюцію, щоб пам’ятник кату українського народу Володимиру Леніну у Миргороді було демонтовано.
Далі присутні на віче пройшли маршем центральними вулицями міста.

/Files/images/Віче-3.15.02.jpg/Files/images/віче-1.15.02.jpg/Files/images/віче-2.15.02.jpg/Files/images/віче-6. 15.02.jpg/Files/images/віче-5.15.02.jpg/Files/images/віче-7.15.02.jpg/Files/images/віче.15.02.jpg/Files/images/Віче-9.15.02.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi

  • Віка

    2014-02-17 00:20:32

    Альбіна, МОЛОДЕЦЬ!!!...

  • Даша

    2014-02-15 21:57:08

    НА ЙОГО СОВЕСТІ ЯК І СОВЕСТІ КОМУНІСТОВ КРОВ МІЛЬЙОНІВ УКРАЇНЦЕВ, І ЦІ КОМУНІСТИ СЬОГОДНІ ЩЕ ЩОСЬ ХОЧУТЬ ДОВЕСТИ ЛЮДЯМ, ТИПУ МИ НІ ПРИ ЧОМУ, ТА ЗАБОРОНИТИ ЇХ НАЗАВЖДИ. НЕМАЄ ЇМ ЧОГО В УКРАЇНІ ДЄЛАТЬ....

  • Слава богу

    2014-02-15 21:54:02

    Цьому ідолові немає чого робити у Миргороді. Це через цього ідола та комуністів ми й досі живемоу жопі, а не в цивілізованій державі....

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.