Повернутися до звичайного режиму

ТВОРИ ДОБРО НАВКОЛО СЕБЕ – І ЦЕ ДОБРО ПОВЕРНЕТЬСЯ ДО ТЕБЕ

Казкової зимової ночі стаються дива на землі: маленькі янголята дзвонять у срібні дзвіночки та запалюють чарівні ліхтарики, їдуть санчата поміж зірочками, а старий місяць посміхається…З небес на землю спускається сам Святий Миколай – він заглядає в кожне віконечко, чи всі дітки отримали подаруночки! День Святого Миколая – це день, коли здійснюються бажання та збуваються мрії, день, коли казка приходить в життя малечі, день приємних сюрпризів та несподіванок.

За легендою, в однім краю жив дуже добрий і щедрий єпископ Миколай, якого всі знали й любили. Ще змалечку він не проходив повз людське горе. Коли ж у нього не стало батьків, Миколай роздав все своє майно бідним людям і пішов у священники. У тому краю жила і бідна вдова із трьома дітками. Жили вони в скруті, їсти було нічого, діточки ходили голі. Часто плакала жінка. /Files/images/Віолета Бурда.jpg Зжалився над нею Миколай, прийшов вночі, заліз через вікно та й поклав мішечок з грошима під подушку. Вранці побачила мати сюрприз та й зраділа, що буде на що жити, тай дітки зраділи, що тепер мама не буде плакати і подаруночки на свята вони отримуватимуть. Довго дякувала Богу вдова, а потім зрозуміла, що то Святий Миколай допоміг їй. З тих часів відзначають день Святого Миколая і до сьогодні!

19 грудня п’ятикласники Миргородськоі гімназії імені Т. Г. Шевченка (класний керівник Пасічник Світлана Андріївна) завітали до дитячої районної бібліотеки . В царстві знань та книжок учні відсвяткували День святого Миколая.

Цікаві розповіді про архієпископа Ликійського чергувалися веселими конкурсами та вікторинами. А ще було море загадок, зимовий кросворд та майстер-клас з виготовлення старовинних українських прикрас – витинанок.

Родзинкою свята стала лялькова вистава, яку підготували маленькі гімназисти разом з працівниками бібліотеки. Дуже довго не стихали аплодисменти після вистави про те, як звірята зустрічали самого Святого Миколая!

Бібліотекарі відшукали та змогли відтворити старовинні українські традиції святкування Дня Святого Миколая. Малечу пригостили особливими смаколиками – «миколайчиками», печивом, яке спекли мами за старовинним галицьким рецептом, та солодкими цукерками!

Та не тільки забавками запам’яталося свято учням, а ще й жвавою дискусією про добро та добрі вчинки.

«Твори добро навколо себе – і це добро повернеться до тебе!» - ось головна мета, здавалося б, дитячого свята. Кожна добра справа, кожен гарний вчинок, кожне слово молитви до Миколи Чудотворця наповнює наше життя любов’ю та благодаттю!

Стільки дорослих доклали зусиль, щоб свято завітало до дітей, і результат перевершив всі сподівання!

Маленькі гімназисти провели казковий день в районній бібліотеці для дітей!

/Files/images/mikolay/Миколай-1.jpg/Files/images/mikolay/Миколай-2.jpg/Files/images/mikolay/Миколай-3.jpg/Files/images/mikolay/Миколай-4.jpg/Files/images/mikolay/Миколай-5.jpg/Files/images/mikolay/Миколай-6.jpg/Files/images/mikolay/Миколай-7.jpg/Files/images/mikolay/Миколай-8.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 457

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.