ПОМЕРЛИХ ВИКИДАЛИ ІЗ ВАГОНІВ ТА СКИДАЛИ У ЯМИ. АБО ІСТОРІЯ І СЬОГОДЕННЯ

Нещодавно у Миргороді провели суботник. У ньому взяли участь як установи та організації, так і навчальні заклади міста.

– Станція юних техніків, як і більшість закладів нашого міста, включилась у соціально-екологічну акцію «Зробимо Україну чистішою». В рамках цієї акції /Files/images/Світлана Яшанчик.jpg сьогодні проводимо суботник. Прибираємо територію, обрізаємо та білимо дерева, ремонтуємо паркани. Також до Станції юних техніків включена вулиця Сорочинська до нафтомістечка. Де ми також пройшли позбирали сміття. Участь у суботнику взяв педадогічний колектив, тобто керівники гуртків, методист, директор, а також бухгалтер, обслуговуючий персонал та наші вихованці ,які активно включилися в роботу, – розповідає директор СЮТ Андрій Коморний.

Говорить, дуже добре пам’ятає свій перший суботник. По закінченні інституту працював у середній школі в Вирішальному. Якраз пошуковий загін школи знайшов місце поховання людей, котрі померли під час голодомору 1932– 1933 років. Це ті люди, котрих у товарних вагонах етапували у Сибір і вони по дорозі помирали. Померлих на станції Сенча викидали з вагонів та скидали в яму і прикопували.

Також більш повний репортаж про суботник слухайте у радіоновинах

Учні середньої школи № 3 суботнього дня працювали у лісопарковій зоні неподалік крупозаводу.

– Сьогодні ми, як і все місто включилися в роботу. Для благоустрою та озеленення нам була виділена територія по провулку Гоголя . Це було дуже захаращене місце. Тому ми, не чекаючи суботи, почали працювати ще з середи. В роботу включилися всі учні , вчителі , технічний персонал школи. Нами зроблена дуже велика робота. Бо всі розуміють, що наше місто повинне бути чистим та красивим, – пояснює директор СШ № 3 Людмила Пляшник.

А учні середньої школи № 9 та середньої школи № 5 суботнього дня трудилися в лісопарковій зоні на території так званого «Острова».

– Тут зібралися учні із 7 по 11 клас нашої школи. На так званий «острів» приходить багато людей. Щоб відпочити, порибалити. Особливо це стосується весняно-осіннього періоду,– пояснює Шевчик Юлія, учениця 8-Б класу ЗОШ № 9 .

Говорить, що минулого року із класом також приходила сюди на пікнік. І їй тут дуже сподобалося.

У ході спілкування як з учнями, так і з учителями ми чули одне єдине побажання: відпочиваючі повинні дотримуватися культури відпочинку, не засмічувати лісопаркові зони та не перетворюватися у «свиней» як по відношенню до природи, так і по відношенню до своїх дітей чи інших відпочиваючих. Бо кому приємно «милуватися» недоїдками, пустими пляшками чи баночками з-під пива.

/Files/images/subotnik/с-а.jpg/Files/images/subotnik/с-в.jpg/Files/images/subotnik/с-г.jpg/Files/images/subotnik/с-д.jpg/Files/images/subotnik/с-е.jpg/Files/images/subotnik/с-є.jpg/Files/images/subotnik/с-ж.jpg/Files/images/subotnik/с-и.jpg/Files/images/subotnik/с-16.jpg/Files/images/subotnik/с-17.jpg/Files/images/subotnik/с-18.jpg/Files/images/subotnik/с-19.jpg/Files/images/subotnik/с-20.jpg/Files/images/subotnik/с-21.jpg/Files/images/subotnik/с-22.jpg/Files/images/subotnik/с-23.jpg /Files/images/subotnik/с-1.jpg/Files/images/subotnik/с-2.jpg/Files/images/subotnik/с-3.jpg/Files/images/subotnik/с-4.jpg/Files/images/subotnik/с-5.jpg/Files/images/subotnik/с-6.jpg/Files/images/subotnik/с-7.jpg/Files/images/subotnik/с-8.jpg/Files/images/subotnik/с-9.jpg/Files/images/subotnik/с-10.jpg/Files/images/subotnik/с-11.jpg/Files/images/subotnik/с-12.jpg/Files/images/subotnik/с-13.jpg/Files/images/subotnik/с-14.jpg/Files/images/subotnik/с-15.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 250

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.