СЕПАРАТИЗМ ДОКОТИВСЯ ДО ПОЛТАВЩИНИ, – УЧАСНИК ЗАХОДУ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ.

У Миргороді провели тематичний захід до Дня пам’яті та примирення «Пам’ятаємо. Переможемо».

На центральній площі міста розгорнули стенди із історії та сьогодення. На них фото ветеранів другої світової війни та учасників АТО.

–Біля 6 млн. українців воювало в лавах радянської армії. 100 000 українців перебувало у лавах Української повстанської армії. Близько 80 000 українців воювало на боці США. Біля 60 000 українців воювало на боці /Files/images/Бехтер.jpg Чехословаччини. 120 000 українців прийняли перший удар гітлерівців у складі польської армії у вересні 1939 року. На жаль, справжньої історії війни ми протягом довгого часу не знали, а користувалися міфологемами. Надходить час згадати це все, бо ми повинні повернути свою історичну пам’ять,– говорить Андрій Фесенко, директор Миргородського краєзнавчого музею.

Далі слово бере Сергій Соломаха, Миргородський міський голова.

– В ювілейну річницю великої перемоги, яка проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Україні започатковано нову традицію відзначення 8 та 9 травня у європейському дусі, дусі пам’яті та примирення. 8 травня–День пам’яті за кожним хто боровся із нацизмом і не повернувся живим із війни 39–45 років. Україна жертвувала задля перемоги найдорожчим–життям своїх синів і дочок. Більше 11 тисяч миргородців не повернулися із поля бою, а це майже кожен третій житель міста, – пояснює Сергій Соломаха.

Також слухайте репортаж про відзначення Дня примирення у радіоНОВИНАХ

Говорить, сьогодні ми схиляємо голови перед тими, хто поліг на полі бою з агресором, чиї братські могили є не лише на українській землі, а й далеко за її межами. Святі і безсмертні для нас усі, хто відстоював спокій і мирне небо над головою. Світла пам’ять і героям, що загинули на сході України.

На захід прийшли як місцеві мешканці, так і відпочиваючі курорту. Присутні на заході запалюють лампадки. У багатьох приколені маки, як символ вдячності тим, хто поліг за Україну як у вітчизняній війні, так і на сході України.

«Миргородці із маками, а в Кременчуці влада прийняла рішення, що ветерани можуть вийти на торжества із колорадськими стрічками. Невже сепаратизм докотився до серця України – до Полтавщини» ,– каже із сумом якийсь чоловік своєму товаришеві.

Після озвученя біографічних довідок учасників вітчизняної війни, чиї бюсти стоять у Сквері вічної Слави та імен полеглих учасників АТО, оголошують хвилину мовчання. Далі присутні прямують до Скверу Слави, де до монумента ставлять лампадки, як пошанування всіх загиблих...

/Files/images/ato/прим-2.jpg/Files/images/ato/Прим.jpg/Files/images/ato/прим-1.jpg/Files/images/ato/прим-10.jpg/Files/images/ato/прим-7.jpg/Files/images/ato/прим-6.jpg/Files/images/ato/прим-8.jpg/Files/images/ato/прим-9.jpg/Files/images/ato/прим-3.jpg/Files/images/ato/прим-11.jpg/Files/images/ato/прим-4.jpg/Files/images/ato/прим-5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 241

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.